Pakeliui į ligoninę – trauma

Garbaus amžiaus klaipėdietė greitosios medicinos pagalbos automobiliu vežama į ligoninę vos išsaugojo sveikus kaulus. Po tokios kelionės dėl patirtos traumos moteris buvo priversta dvi savaites gydytis sumušimus.

Garbaus amžiaus klaipėdietė greitosios medicinos pagalbos automobiliu vežama į ligoninę vos išsaugojo sveikus kaulus. Po tokios kelionės dėl patirtos traumos moteris buvo priversta dvi savaites gydytis sumušimus.

Kraujo spaudimas pribloškė

79-erių Zuzana Stasė Bertaševič net neįtarė, jog gali taip skaudžiai susižeisti jau būdama medikų rankose.

Paaiškėjo, kad traumą klaipėdietė patyrė dėl to, kad medikai ligonės neprisegė saugos diržu ir ši, susidarius avarinei situacijai, žnektelėjo ant automobilio grindų.
Žvejybos uosto rajone gyvenanti moteris dėl aukšto kraujospūdžio nužingsniavo į artimiausią vaistinę, kur paprašė vaistų.

"Vaistininkė pamatavo spaudimą ir nustėro pamačiusi, kad matuoklis rodė 240 ribą. Aš paprašiau kokių nors vaistų, tačiau ji patarė tuojau pat iškviesti greitąją medicinos pagalbą, nes man gali grėsti insultas", – pasakojo pensininkė.

Vaistininkių iškvietimą priėmė privačios Vladimiro Budanovo greitosios medicinos pagalbos ekipažas.

"Aš taip nenorėjau važiuoti, tai paprašiau, kad mane namo parvežtų. Bet atvykę medikai patikino, kad su tokiu aukštu spaudimu aš privalau važiuoti į ligoninę, nes, jei kas nors atsitiktų, jie dar ir kalti liktų", – prisiminė Z.S.Bertaševič.

Mašinoje – smūgis

Buvo nuspręsta nesveikuojančią moterį gabenti į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

"Įlipau į mašiną, mane pasodino, tačiau pavažiavus vos pusę kilometro automobilio vairuotojas staiga ėmė stabdyti. Aš taip kritau, pamaniau, kad stuburas sulūš. Taip skaudėjo, jog dvi savaites teko gydytis ir vartoti nuskausminamuosius", – tikino moteris.

Pensininkė tik spėjo išgirsti, kaip vairuotojas sušuko, kad kažkoks automobilis jam išdygo prieš pat nosį.

Moteris pasakojo, kad nugabenę ją į ligoninės priėmimo skyrių greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, vos įstūmę vežimėlį pro duris, iš ligoninės dingo nieko nepasakę.

"Priėmimo skyriaus gydytojai stebėjosi, kad niekas iš ekipažo net neprasitarė, jog pakeliui patyrėme traumą, nors atvežta buvau dėl aukšto spaudimo", – stebėjosi klaipėdietė.

Ligonė įtaria, kad ekipažas skubėjo dėl kitų priežasčių.

"Gal jiems ir nepatogu buvo pasakyti, kad pakeliui ligonį sužalojo, o gal ir patys skubėjo savo traumas tvarkyti? Girdėjau, kad felčerė labai smarkiai pati petį susitrenkė, gal buvo važiuojama jai suteikti pagalbą?" – svarstė pensininkė.

Z.S.Bertaševič ligoninėje paaiškino, į kokią situaciją pateko, ir paskambino dukrai, kad ši atvažiuotų jos pasiimti.

"Mama juk 79-erių, po tokios traumos galėjo lūžti kaulai. Tikrai buvo baisu, kad ji nebūtų patyrusi kokių nors rimtų sužalojimų, todėl paprašėme atlikti rentgenogramą. Laimei, paaiškėjo, kad kaulai nelūžo", – pasakojo nukentėjusiosios dukra Elena Koržova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai as

tai as portretas
o prie to, kad pazintum, kaip greitoji atrodo

tai as

tai as portretas
o prie to, kad pazintum, kaip greitoji atrodo

Kristina USA

Kristina USA portretas
O vis del to kokiu idijotu salis. Kokioje Amerikoje butu taip atsitike butu mociute milijoniere. O,kad Klaipedoje tai .....! Bet ,kad atveztu ir paaiskintu kas atsitiko.Tai ne numete ir pabego.Man slykstu net darosi.WOW
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių