Mirtinas dūris vaikų akyse

Penktadienio naktį Palangoje savo namuose rasta nužudyta moteris.

Palangos centre esančios S.Nėries gatvelės gyventojus naktį ant kojų sukėlė policijos automobilių garsai. Niekas iš aplinkinių gyventojų net neįtarė, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį nuomojamame bute vyras peiliu atims mylimosios gyvybę.

Tragedija nutiko keistomis aplinkybėmis. Butą pirmajame trijų aukštų name porai nuomojusi pastato savininkė tikino, kad šeima nekonfliktavo. Moteris žinojo tik tiek, kad jauna pora apsigyveno bute su dviem mažamečiais vaikais ir ruošėsi išvykti į Vokietiją.

Apie 1 val. nakties namo savininkę pažadino triukšmas kieme. Moteris tikino, kad buvo sukrėsta žinios apie žmogžudystę.

„Labai graži pora jie buvo, mažučius vaikus augino. Moteris grįžo apie 20 val. su vaikais. Kadangi ji paprašė buto raktų, supratau, kad vyro nebuvo. Jokio kivirčo negirdėjau. Pažadino tik policijos pareigūnų automobiliai“, – pasakojo palangiškė Stasė.

Bendruoju pagalbos telefonu policijai apie galimą nusikaltimą esą pranešė žuvusiosios 33 metų Svetlanos Č. draugė.

Viena iš versijų – apie nusikaltimą Svetlanos draugei paskambinęs prisipažino pats vyras.

Atvykę policijos pareigūnai namuose rado nebegyvą dviejų vaikų motiną, jos kūne buvo matyti durtinių žaizdų.

Namuose buvo ir 27 metų Gruzijos pilietis Guram L. Vyras taip pat kraujavo, jo kūne buvo 4 durtinės žaizdos.

Įtariama, kad vyras konflikto metu nudūrė dviejų vaikų motiną ir mėgino pats žudytis. Tačiau sužeidimą gyvybei grėsmės nekelia.

Nugabenus įtariamąjį į ligoninę, jam buvo atlikta skubi operacija. Viena durtinė žaizda kliudė plaučius, į juos pateko daug kraujo. Kita rodo smūgį į pilvo sritį. Dar dvi žaizdos yra tik paviršinio pobūdžio.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad vyras dūrė pats sau, policija aiškinsis ar konflikto metu žuvusioji negalėjo išprovokuoti incidento. Esą moteris buvo ūmaus būdo.

Dėl ko kilo konfliktas policija išsiaiškins, kai tik pavyks apklausti įtariamąjį. Jis gydomas reanimacijoje, tačiau yra sąmoningas. Kitą rytą po incidento vyras nenorėjo bendrauti apie nakties įvykius.

Tačiau aiškėja, kad tą patį vakarą, prieš įvykstant tragedijai, policijos pareigūnai du kartus skubėjo į vieną kurorto viešbutį dėl triukšmaujančio kliento. Paaiškėjo, kad viešbutyje nerimo įkaušęs tas pats gruzinas.

Spėjama, kad į namus parsiradęs įkaušęs vyras nevaldė emocijų.

Tačiau labiausiai pareigūnus sukrėtė tai, kad vyras peiliu smogė žmonai, kai namuose buvo du mažyliai vaikai. Jais kol kas tenka rūpintis specialistams.

„Aš tik tiek žinau, kad kitame Lietuvos krašte gyvena jos sesuo. Bet ar pavyko su ja susiekti, negaliu pasakyti“, – pasakojo namo savininkė.

Pora esą niekur nedirbo, ruošėsi išvykti gyventi į Vokietiją. Darbo pasiūlymą neva turėjo žuvusioji. Tačiau be vyro, kuris nėra Europos sąjungos pilietis, ji nenorėjo išvažiuoti.

„Jie ne pirmą kartą čia apsistoja. Dabar gyveno gal tik tris savaites. Žmona džiaugėsi, kad jiems sekėsi tvarkyti dokumentus, kelių pažymų tik reikėjo sulaukti. Esą jiems pavyko gauti leidimą Vokietijoje gyventi ir dirbti penkerius metus“, – pasakojo palangiškė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių