Pareigūnai gaudė menamus nusikaltėlius

Policininkai praktikavosi pavojaus atveju greitai susirinkti į nurodytą vietą ir vykdyti vadų įsakymus. Trečiadienį taip "gaudyti" pavojingi nusikaltėliai. Sustabdyti vairuotojai pamanė, kad tai dar vienas Kelių policijos reidas.

Lapkričio 16 dieną buvo paskelbtas netikras pavojaus signalas, pranešta, kad iš Klaipėdos išvažiuoja sidabro spalvos "Škoda", kuria gali vykti du ginkluoti asmenys, galintys vykdyti nusikaltimus.

Mokymų metu praktikuotasi užtverti visus kelius iš miesto. Pratybose dalyvavo 13 uostamiesčio policijos ekipažų, du – iš Neringos. Juos sudarė 60 pareigūnų iš Kelių policijos, Patrulių rinktinės ir miesto policijos komisariato.

Pratybų metu pareigūnai stabdė visus automobilius. Taip, patys to nežinodami, policininkų mokymuose dalyvavo 853 vairuotojai.

Pratybos įvertintos kaip sėkmingos – pakviesti per valandą į nurodytą vietą susirinko 90 proc. pareigūnų. Neatvyko tik tie, kas tądien sirgo, buvo komandiruotėje ar tėvystės atostogose.

Policininkai netikrino vairuotojų blaivumo, bet įsitikino, ar visi yra apsidraudę privalomuoju civiliniu draudimu. Iš didelio būrio patikrintų vairuotojų tik du nebuvo įvykdę šios prievolės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių