Pareigūnai sulaikė dvi prostitutes

  • Teksto dydis:

Šį mėnesį uostamiesčio pareigūnai Klaipėdos mieste vykdė prevencinę priemonę, kurios tikslas – išaiškinti asmenis, teikiančius seksualines paslaugas. Renginio metu išaiškinti 2 atvejai, kai merginos už pinigus ar kitokią turtinę naudą tenkino kitų asmenų lytinę aistrą.

Šį mėnesį uostamiesčio pareigūnai Klaipėdos mieste vykdė prevencinę priemonę, kurios tikslas – išaiškinti asmenis, teikiančius seksualines paslaugas. Renginio metu išaiškinti 2 atvejai, kai merginos už pinigus ar kitokią turtinę naudą tenkino kitų asmenų lytinę aistrą.

Per šių metų pirmąjį pusmetį nustatyta 15 vertimosi prostitucija atvejų. Liepos 23 d. už vertimąsi prostitucija pareigūnams jau trečią kartą įkliuvo 1974 metais gimusi moteris, jos byla perduota teismui.

Policijos pareigūnai pastebi, jog, pradėjus aktyviau kovoti su prostitucija, kai kurios merginos, sulaukusios pareigūnų dėmesio, nutraukia šią veiklą, kai kurios iš jų darosi atsargesnės ir kaip įmanoma labiau stengiasi išsiaiškinti, ar jų paslaugomis ketina pasinaudoti klientas ar klientu apsimetantis policijos pareigūnas.

Taip pat pareigūnai pastebi, jog vasaros metu į pajūrį atvykusios merginos ne tik poilsiauja prie jūros, bet ir verčiasi prostitucija. Tokių „poilsiautojų“ įkliuvo ir šią vasarą bei praėjusiais metais. Policijos pareigūnai įspėja, jog Lietuvos Respublikoje yra draudžiama teikti seksualines paslaugas ar naudotis tokiomis paslaugomis.

Asmenys, kurie naudojasi seksualinėmis paslaugomis, ne tik daro pažeidimą, bet rizikuoja ir savo sveikata. Merginos ir moterys, užsiimančios prostitucija, pernelyg nesijaudina dėl savo klientų sveikatos, nors aplinka, kurioje jos teikia paslaugas, yra netvarkinga ir akivaizdžiai neatitinka higienos normų.

Taip pat abejonių kelių ir prostitučių sveikatos būklė, nes kai kurios iš jų vartoja narkotines medžiagas. Policijos pareigūnai nuolat stebi internetinius pažinčių tinklalapius, spaudą ir įspėja, jog ir ateityje bus vykdomos tikslinės priemonės, siekiant išaiškinti asmenis, teikiančius seksualines paslaugas Klaipėdos apskrityje.

Policija primena, jog pagal galiojančius teisės aktus už vertimąsi prostitucija administracinėn atsakomybėn traukiami ir paslaugas teikiantys, ir šiomis paslaugomis besinaudojantys asmenys. Šis pažeidimas užtraukia baudą nuo 86 iki 144 eurų, o tokie pat pakartotiniai veiksmai užtraukia baudą nuo 144 iki 289 eurų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiek daug

tiek daug portretas
net dvi?

Bicas

Bicas portretas
Palaukit naudotis negalima tai ka daryt isvis tai todel ir gaunasi kad prievartavimu daug nes vyru smegenis spaudimo neatlaiko

Pedagoge

Pedagoge portretas
Kad pavyko operacija - gerai, bet tikrai NETIKIU KAD TIK 13 merginu teikia tokias negarbingas paslaugas, Cia rimta pastaba tiriantiems tai teisėsaugininkams. Jūs rašote, kad: " P pareigūnai nuolat stebi internetinius pažinčių tinklalapius, spaudą". SUABEJOSIU, nes kasdien dienraštyje skelbimai, kad teikiamos masažo paslaugos arba kad moterys, dirbs bet kokį darbą. Kada liausis tie skelbimai? O naktinis TV programa, kur siunciamos sms zinutes? kai nebeliks tokiu skelbimu, sakysim, kad policija dirba efektyviai....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių