Pareigūnų, nesureagavusių į 4 vaikų mamos pagalbos prašymą, byla grąžinta papildyti

Bylą, kurioje Klaipėdos rajono policininkai kaltinami neatlikę tarnybinių pareigų, kai, nesulaukusi pagalbos, buvo mirtinai sumušta keturių vaikų motina, teismas nutarė grąžinti ikiteisminiam tyrimui papildyti kaltinamąjį aktą.

Bylą, kurioje Klaipėdos rajono policininkai kaltinami neatlikę tarnybinių pareigų, kai, nesulaukusi pagalbos, buvo mirtinai sumušta keturių vaikų motina, teismas nutarė grąžinti ikiteisminiam tyrimui papildyti kaltinamąjį aktą. Prokurorė neatmeta galimybės Klaipėdos rajono apylinkės teismo sprendimą skųsti.

Dituvos sodų pakraštyje su keturiais mažamečiais vaikais gyvenusi 33 metų moteris šių metų vasario 11-osios vakarą, nesulaukusi pareigūnų pagalbos, įtariama, buvo nužudyta savo sutuoktinio. Policijos ekipažai buvo išsiųsti tikrinti kitų įvykių, nors buvo vos už keliolikos kilometrų nuo žuvusiosios namų.

Klaipėdos rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės pareigūnai Robertas Ražauskas ir Vygandas Vitkauskas kaltinami neatlikę pareigų. Jie, gavę elektroninį pranešimą, neužtikrino, kad pagalbos besikreipusi moteris būtų apsaugota nuo jai grasinančio vyro, ir į įvykio vietą neišsiuntė pareigūnų.

Prokurorė Kristina Blinstrubienė sako, kad pagal surinktus duomenis pakanka pagrindo policijos pareigūnus kaltinti neatlikus privalomų veiksmų. T. y. reaguoti į pranešimą, patikrinti informaciją, išsiųsti pareigūnus.

V. Vitkauskas, paklaustas, ar nesijaučia kaltas, tepasakė, kad „viską nuspręs teismas“. Advokatas Donatas Lengvinas teigia, kad, vadovaujantis norminiais aktais, kaltinamasis turėjo teisę nesiųsti pareigūnų, nes įvykis buvo priskirtas C kategorijai. „Manau, kad norminių aktų reikalavimų mano ginamasis nepažeidė ir didelės žalos nepadarė“, – pabrėžia D. Lengvinas.

Kaltinamųjų advokatai kreipėsi į teismą, kad byla būtų grąžinta papildyti. Esą kaltinamajame akte nenurodyta, kokių padarinių kilo dėl pareigūnų veiksmų. Jų teigimu, kaltinamasis turi žinoti, kuo konkrečiai kaltinamas, kad galėtų apsiginti.

Teismas bylą grąžino ikiteisminiam tyrimui. Prokurorė svarsto galimybę teismo sprendimą skųsti. Jos teigimu, byloje pareigūnai kaltinami neatlikę pareigų, o ne dėl nužudymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xx

xx portretas
Pareigunai gali but ne prie ko... viskas ten sureguliouta. kur pasako vaziuot, ten ir vaziuoja. O kad kazkas priskyre si ivyki i C kategorija, tai jau ne pareigunu kalte. Reikia ausciau ziureti kas kaip valdoma.

nuomonė

nuomonė portretas
Moteris skambino ir sakė, kad jai ir jos vaikams gresia pavojus. Į namus atėjo girtas sutuoktinis, kuriam teismo sprendimu čia buvo draudžiama lankytis, policijos pareigūnai pirma nuvyko į kitą įvykio vietą. O kokiai kategorijai ten priskirtas įvykis. Aš manau, jei policija gavo jau pranešimą, kad artinasi grėsmę keliantis asmuo prie namų, kur teismo sprendimu jis to daryti negali, tai reaguoti turėjo iškarto. Juk ne veltui buvo priimtas toks teismo sprendimas. Tokie darbuotojai negali dirbti toliau, nes jie neturi nė lašo užuojautos,jie niekada nepaklaus nukentėjusio ar jam viskas gerai. Policija privalo atlyginti vaikams, kad neteko mamos, kad savo darbuotojų nemoko deramai atlikti savo darbo.

Rasao

Rasao portretas
,,Manau, kad norminių aktų reikalavimų mano ginamasis nepažeidė ir didelės žalos nepadarė“, – pabrėžia D. Lengvinas" . Nu kaip miela, ar ne? Kokia čia žala - keturių vaikų motina... Advokatui. Dar baisiau bus, kai nei žalos pripažintos, nei kaltų nebus... Kaip anekdote iš gyvenimo: - laužiasi, grasina užmušt? Nukentėjot? A, tai paskambinkit, kai įsilauš, kol kas nėra jokio nusikaltimo"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių