Paskelbtas nuosprendis nelegalių skiepų byloje

Klaipėdos apygardos teismas buvusią medikę ir buvusios medikės įmonę „Imunoprofilaktikos tarnyba“ pripažino kaltais dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine, profesine neteisėtai teikiant skiepijimo paslaugas.

Buvusiai medike ir jos įmonei teismas antradienį skyrė po beveik 190 tūkstančių eurų baudas. Teismas taip pat konfiskavo daugiau nei pusę milijono eurų, kurie, įtariama, gauti neteisėtai teikiant skiepijimo paslaugas, pranešė teismas ir prokuratūra.

Bylos duomenimis, vienai iš nukentėjusiųjų kilus abejonių ir kreipusis į teisėsaugą dėl jos dukrai atlikto skiepo, pareigūnai ėmė aiškintis įvykio aplinkybes.

Ikiteisminis tyrimas atskleidė, kad 74 metų Margarita Jadvyga Malukienė, būdama įmonės direktore ir gydytoja veiklą ne vienerius metus vykdė be licencijos, suteikiančios teisę teikti bendruomenės slaugos ir šeimos medicinos paslaugas. Tokios licencijos neturėjo ir įmonė, taigi skiepyti pacientų nei įstaiga, nei gydytoja teisės neturėjo. Įtariama, kad neteisėtai teikdama skiepijimo paslaugas, medikė uždirbo pusę milijono eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma taip pat leido moterį patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Dėl šių priežasčių pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, iš dalies nepavyko nustatyti įmonės veiklos ir turto.

Įtariama, kad medikė neturėjo buhalterinės apskaitos dokumentų, pagrindžiančių kelių vakcinų įsigijimą, taip pat pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, nepavyko nustatyti, kokiomis vakcinomis nuo 2014 m. sausio iki 2015 m. kovo ir kokie klientai buvo skiepijami. Aptikta ir kasos taisyklių pažeidimų.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma taip pat leido manyti, kad medikė buhalterinę apskaitą vykdė iš dalies nesilaikydama teisės aktų.

Teisėsaugos pareigūnai mano, kad sukčiaudama ir piktnaudžiaudama, medikė ne tik visuomenėje, galbūt, sukėlė abejonių gydymo įstaigomis, gydymo sistema, bet savo veiksmais diskreditavo gydytojo vardą.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo moterį išteisino.

Šis Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas per 20 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neduok Dieve

neduok Dieve portretas
buti tokios hienos vaiku gydytoja

Labai teisingas pastebejimas

Labai teisingas pastebejimas portretas
Jeigu valstybines institucijos atsakigos uz licenzijas, eile metu “tikrino” ir nerado nelegaliai dirbancios medikes ir ja uz ausu istrauke pilietiskai pasielgusi Daina Bosas. Nepagailejusi savo lesu ir laiko, tris metus metus padare tai, ka valstybe turejo padaryti ir uztikrinti. Jei ne Daina, kabinetas ir toliau butu dirbes. Ar ne apsurdas? Gerai kad medike nuteise. Ir gerai, kad tokia didele bauda. Lai tai jai bus atlygis uz visu zmoniu skriaudas ir goduma. Gaila tik kad pacientams ir p. Dainai nepriteise bent jau teismo islaidu. Juk butent eikiniu zmoniu pilietiskumas atskleide si nusikaltima.

To Margaritai

To Margaritai portretas
Tai pagal paaiskinima iseitu,kad tikrintojai (vertintojai) susije su sia byla, jeigu nenustate eile metu tikrine sia imone ...""turiu vsus patikrinimo aktus"".Tada byla turetu buti uzvesta tikrinimus dariusiems ir parasus padejusiems zmonems. Geriau neviesintu ir nerasinetu, o tai nebepasitikesime ir stomotologu privaciais kabinetais, gal ir jie dirba be leidimu......
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių