Pensininkė: teismo ekspertai užsiminė apie kyšį

Praėjusią savaitę Klaipėdą sudrebinus žiniai apie Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų sulaikytą kyšininkavimu įtariamą teismo medicinos ekspertą, sulaukta ne vieno klaipėdiečio atsiliepimo.

Telefonu nenorėjo kalbėti

Žmonės atviravo apie savo patirtį, kai skaudžią artimo žmogaus netekties valandą sulaukė dviprasmiškų užuominų. Tikrąją tokių žodžių prasmę kai kurie jų suprato kur kas vėliau.
73 metų klaipėdietė Stefa pasakojo pernai vasarą netekusi sūnaus. Jis žuvo gaisro metu.

Iš policijos sužinojusi teismo medicinos ekspertų telefono numerį moteris norėjo pasiteirauti, kada galės rengti laidotuves.

Pirmasis pokalbis telefonu su teismo medicinos ekspertais buvo keistas. Moteriai buvo pasakyta, kad dar negrįžo vairuotojas. Koks vairuotojas? Kodėl ji jo turi laukti, klaipėdietė nesuprato.

Surinkusi tą patį telefono numerį po valandėlės pensininkė išgirdo nepatenkinto vyro balsą. Nors ji klausė, kada galės pasiimti kūną, kitapus laido jai buvo paaiškinta, kad telefonu tokie dalykai nesprendžiami.

Guodėsi darbo gausa

Sielvartaujanti motina su anūke atvažiavo į Teismo medicinos ekspertizės skyrių. Čia su ja bendravo aukšto ūgio vyras. Nustebino tai, kad medikas kamantinėjo motiną apie sūnaus žūties aplinkybes, teiraudamasis visokių smulkmenų. Tai labai skaudino moterį.

Atsidrėbęs ant kėdės ekspertas postringavo, kiek daug jie turi darbo, kokią didžiulę Lietuvos dalį esą priversti aptarnauti.

Be kita ko, jis tvirtino, kad Stefos sūnaus mirties priežasčiai tirti jie turėsią paaukoti ne mažiau kaip porą valandų ir kelis kartus pakartojo klausimą: "Tai ką darysime, ponia?".

Pokalbis truko apie pusvalandį.

Tokie plepalai supykdė moterį ir ji pareikalavo pakviesti įstaigos viršininką. Tada atėjo žemesnio ūgio vyras, bet ir tas kalbėjo apie didžiulius darbo krūvius. Pensininkė prisimena, kad viršininkas ją nustebino pareiškęs, kad sūnaus kūno tyrimas truks keturias valandas.

Apie atlygį tiesiogiai nesakė

Sūnaus kūną moteris atgavo po dviejų dienų, tačiau jis buvo sutinęs, aprengti velionio nebebuvo galima. Moteris įsitikinusi, kad kūnas ilgokai buvo laikomas ne šaldytuve, nes po nelaimės nufotografuotas velionis atrodė visiškai kitaip.

Nors nė vienas medikas konkrečiai nepasakė, kad už papildomą mokestį moteris gali tikėtis greičiau palaidoti mirusįjį, ilgos kalbos apie didžiulius darbo krūvius bei į eilę surašytus velionius ją vertė įtarti, jog norėta gauti pinigų.

Ši moteris nedavė kyšio ir negali įrodyti, kad ekspertai to siekė.

Kyšininkavimo bylos tyrimą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Aidas Giniotis teigė, kad išprovokuoti duoti pinigų bei asmeniškai medikui sumokėję asmenys gali nesibaiminti, kad dėl to bus baudžiami. Už pagalbą atskleidžiant nusikaltimą paprastai nuo atsakomybės atleidžiama.

Praėjusią savaitę sulaikytas teismo medicinos ekspertas Vidmantas Armonas ilgesniam laikui nebuvo areštuotas. Jo laisvė apribota įpareigojus neišvykti, jis privalo periodiškai registruotis policijos komisariate.

Kol kas tiriami šeši nusikalstamos veiklos epizodai. Ar pavyks įrodyti V.Armono kaltę, parodys laikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

astute

astute portretas
juokinga, vat išėjo Armonas iš VTMT savo noru, o toliu kas - grįš po 5 metų lyg niekur nieko - čia Lietuva? bjauru

rasuolė

rasuolė portretas
na taip, tai armono būdas, dabar lipdysit vienu "kvadratu", o kodėl jo žmonos niekas nemini, jug ji dokumentus priima ir išduoda.... "ranka ranką glosto" :D

tadaszz

tadaszz portretas
Ir kas Jus šitoje istorijoje stebina? Kad reikia mokėti kyšius? žinoma, kad reikia kitaip tokie šundaktariai ir į kalbas neina baisu kas darosi toks nesiskaitymas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių