Plėšikauti į gatvę išėjo su broliu

Klaipėda pagarsėjo kaip nesaugus moterims miestas, nes kasdien kelios jų būna apiplėšiamos gatvėje ar prie namų. Pradėję aktyvią kovą su jaunais nusikaltėliais policininkai susidūrė su realybe, kad plėšikauja ne tik kiemo draugai, bet ir broliai.

Vilioja telefonai

Klaipėdos miesto policijos komisariato kriminalistai užsimojo išaiškinti apiplėšimus, nuo vasaros iki vėlyvo rudens įvykdytus uostamiestyje.

Policininkai demaskavo 26-erių Sergejų, gyvenantį Debreceno gatvėje. Labai daug kartų pabuvęs policijoje ir ne kartą teistas plėšikas specializuojasi atiminėti iš jaunesnių už save asmenų bei paauglių brangius mobiliojo ryšio telefonus. Jau išaiškinta, kad kartais jis tai daro su benamiu bendrininku.

Teismas leido suimti Sergejų dviem mėnesiams.

Kitas panašios specializacijos plėšikas – 24-erių Tadas, gyvenantis Lūžų gatvėje. Paaiškėjo, kad tai jis spalio pradžioje ankstų rytą apiplėšė 58-erių moterį.

Jo jaunesnysis brolis Dovydas taip pat moka plėšikauti. 18-metis su 20-mečiu bendrininku anksti ryte užpuolė 23 metų vaikiną ir atėmė jo telefoną.

Siautėja vaikų gauja

Policininkai sulaikė ir už grotų įkišo ir 35-erių Sergejų, ir 24-erių jo benamį bendrininką Aleksandrą, kurie dienos viduryje pamėgino apiplėšti 17-metę mokinę.

Jie stvėrė mergaitės kuprinę ir bandė atimti telefoną. Bet mergina nesutriko ir pasipriešino nuo narkotikų priklausomiems plėšikams.

Pareigūnai turi pagrįstų įtarimų, kad broliai gali būti padarę daugiau panašių nusikaltimų.

Vis labiau siautėja mažamečių ir nepilnamečių nusikaltėlių gauja. Keturi vaikai vieną lapkričio naktį pakėlė apsaugines senamiesčio kavinių komplekso žaliuzes ir pavogė darbuotojų paliktą 21 eurą.

Ko gero, 11–14 metų berniukai nesupranta, kad jų padaryta žala kur kas didesnė.

Du iš keturių šios gaujos narių yra vaikų globos namų auklėtiniai. Atsakomybė už jų negerus darbus tenka tėvams bei valdiškų namų darbuotojams.

Moterims vis dar nesaugu

Mada plėšti lengvu grobiu tampančias moteris nenyksta, nepaisant aktyvių policijos veiksmų.

Praeitos savaitės viduryje prieš vidurdienį Žardininkų gatvėje, daugiabučio namo laiptinėje, nepažįstamas vaikinas 76 metų moteriai iš rankų išplėšė piniginę su 50 eurų bei dokumentais.

Praėjusį penktadienį toje pačioje gatvėje po 11-os ryto nukentėjo 66-erių moteris. Prie jos iš už nugaros pribėgo kažkoks jaunuolis ir iš rankų išplėšė maišelį, kuriame buvo suknelė, piniginė su trupučiu pinigų bei dokumentais.

Pareigūnai teigia, kad kova su tokiais nusikaltėliais primena kovą su pajūrio vėju – kad ir ką darytum, jis nerimsta.

Narkomanai, lengvo grobio mėgėjai žino, kad staiga užpultos pagyvenusios moterys, patyrusios stresą, neįsimena jų bruožų, o ir atimti rankinę iš tokios aukos nereikia nei didesnių pastangų, nei išmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių