Pliaže – panika dėl vaikų

Pajūrio paplūdimių gelbėtojai tikina, kad pati didžiausia bėda pliaže yra vaikų neprižiūrintys tėvai. Išsigandę dėl pasimetusių atžalų likimo suaugusieji neatmeta savo kaltės, bet turi priekaištų ir gelbėtojams.

Pajūrio paplūdimių gelbėtojai tikina, kad pati didžiausia bėda pliaže yra vaikų neprižiūrintys tėvai. Išsigandę dėl pasimetusių atžalų likimo suaugusieji neatmeta savo kaltės, bet turi priekaištų ir gelbėtojams.

Paliko pusei minutės

Trečiadienį vakare klaipėdietis Pavelas su dviem savo atžalomis nusprendė pasimėgauti jūros teikiamais malonumais neįgaliųjų pliaže.

Rūpestingas tėtis pasipliuškeno su trejų metų dukrele, pasodino ją netoli kranto ant rankšluosčio ir nuėjo į jūrą nufotografuoti porą metų vyresnio sūnaus.

„Dukrą buvau palikęs be priežiūros ne ilgiau nei pusę minutės. Tik įbridau į vandenį kelis metrus ir telefonu nufotografavau sūnų. Kai pažiūrėjau į krantą, dukros nebepamačiau. Negalėjau patikėti savo akimis. Grįžau į krantą ir pradėjau klausinėti aplinkinių žmonių. Visi, kas buvo šalia, pradėjo ieškoti mano mergaitės“, – prisiminė vyras.

Po kelių minučių, kai visas būrys suaugusiųjų nerado mažylės, Pavelas nusprendė paprašyti gelbėtojų pagalbos.

Nenorėjo kelti panikos

Vyras labai nustebo, kai šie atsisakė per garsiakalbius paskelbti apie dingusį vaiką.

„Jie tikino turintys savo būdų ir teigė, kad per garsiakalbius apie mano dukrą nekalbės, nes esą žmonės pradės vesti jiems visus tėvų neprižiūrimus vaikus ir taip kils bereikalingas sąmyšis“, – piktinosi Pavelas.

Ieškodamas dukros tėvas nubėgo iki juodosios tvirtovės, kitas vyras nurisnojo iki Antrosios Melnragės, tačiau mergaitės nerado. Klaipėdietis įsitikinęs, kad vaiką buvo galima rasti kur kas greičiau, nesukeliant streso nei mergaitei, nei jos ieškojusiems žmonėms.

„Tuo metu bijojau, kad vaiką kas nors galėjo pagrobti. Dabar suprantu, kaip viskas atsitiko, ir pripažįstu, kad turėjau būti atidesnis. Bet tada man pritrūko aktyvios gelbėtojų pagalbos. Man atrodo, kad dukros ieškojo tik tie, į kuriuos kreipiausi, jei tai būtų darę ir kiti, mergaitę būtų radę anksčiau“, – įsitikinęs mažylės tėvas.

Nutipeno pusantro kilometro

Po beveik 40 minučių mažąją pražuvėlę gelbėtojai keturračiu atvežė iš moterų pliažo, kur ją skuodžiančią pajūriu sustabdė nepažįstama moteris. Mergaitė buvo išsigandusi, verkė, tačiau – sveika.

Tik vėliau ji papasakojo pamačiusi panašų į tėtį vyrą, risnojantį pajūriu, ir pamanė, kad jis juokaudamas nuo jos bėga. Todėl mergaitė pakilo nuo rankšluosčio ir pradėjo vyriškį vytis.

Kai suprato, kad tai ne jos tėvelis, mažylė išsigando, bet negrįžo atgal, o nubėgo tolyn. Trejų metų ir keturių mėnesių mergytė per trumpą laiką nutipeno apie pusantro kilometro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
palaikau tėvelį, nepabuvęs tokioj situacijoj tikrai to neįsivaizduoji. Turiu 3 ir 4 metukų dukrytes, tai tikrai nepaleidžiu jų iš akių. Bet va buvo daug žmonių, užsižiūrėjau minutėlę dvi į vieną, o atsisukus žiūriu ir kitos nematau. Gerai, kad už kelių min pastebėjau netoli renkančią akmenuus. Visiems visko gali nutikti. Nejaugi taip sunku būti supratingesniems.

TEVELIUI

TEVELIUI portretas
Tik neskiessk, tau puse minutes,o is tikruju kokios 5min ir daugiau, nereikia kitu kaltinti....

mociute

mociute portretas
TOKIUS NEATSAKINGUS TEVELIUS REIKETU BAUSTI,NESJEI ATSIVEDEI VAIKUS TAI BUK MIELAS IR PRIZIUREK,O NE ISKITU REIKALAUK .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių