Kaukėti vagys barstė auksą ant žemės

Plungėje vagišiai meistriškai apšvarino juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Ilgapirščių veiksmus nufilmavo vaizdo kameros, pareigūnai spėja, kad įsibrovėliai ne pirmą kartą plėšė parduotuvę.

Tokios mintys Plungės policijos komisariato viršininkui Sauliui Vaičekauskui kilo po to, kai paaiškėjo, kad vagys įsilaužime užtruko tik tris minutes.

„Buvo ruošiamasi. Prieš tai Stoties gatvėje suveikė signalizacija vienoje parduotuvėje. Čia buvo išdaužtas stiklas. Norėta nukreipti dėmesį. Toliau viskas vyko panašiai kaip kino filmuose“, – tikino komisariato viršininkas.

Du kaukėt, komufliažinius rūbus dėvintys vyrai 3 val. 22 min. pasirodė prie J.Tumo-Vaižganto gatvėje esančios juvelyrinės parduotuvės.

„Jie į vidų pateko pro atsarginį įėjimą. Išlaužė spyną, tada ir atvėrė duris. Įėjus jiems reikėjo išlaužti apsaugines žaliuzes. Pasirodo, jos tik nuo vaikų saugo. Tada išdaužė visas virtinas“, – pasakojo pareigūnas.

Vagišiai sukosi greitai. Vyrai griebė tai, ką matė prekystaliuose, ištraukinėjo parduotuvės baldų stalčius ir viską, kad buvo juose žėrė į atsineštą krepšį.

„Aukso dirbiniai juos domino. Tačiau skubant kai kas pabiro ant žemės. Jie jau nesidairė, paliko. Kaip greitai atbėgo, taip greitai ir pabėgo“, – pasakojo S.Vaičekauskas.

Vagišių įgūdžiai paliko įspūdį, kad vyrai ne pirmą kartą plėšė.

„Jie žinojo ką daro. Reikėjo per tris minutes išlaužti duris, apsaugines žaliuzes, perbėgti per salę ir dar susišluoti viską“, – stebėjosi komisariato vadovas.

Tokia įžūli vagystė retenybė Plungėje. S.Vaičekauskas prisiminė tik trečią atvejį per savo karjerą šiame komisariate.

Juvelyrinė parduotuvė galėjo patirti kelių dešimčių tūkstančių eurų žalą, nors ji dar yra tikslinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

noriu paklausti ?

noriu paklausti ? portretas
o kodel p.zurnaliste deda foto ne i tema ?viskas kas nuotraukoje senai grazinta kam priklause,kodel jus imat policijos foto ir dedat prie savo straipsniu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių