Po darbo – reidas pagal skundus

Tvarkos mieste mažiausiai – savaitgaliais ir po darbo.

Tuo įsitikinti panorę savivaldybės valdininkai surengė reidą ir aplankė tas Klaipėdos vietas, dėl kurių gyventojai dažniausiai skundžiasi.

Degtinė – tiesiai iš butelio

"Siekėme įsitikinti, ar tikrai mieste tiek daug netvarkos, o vakarais kai kuriose vietose ne tik drumsčiama gyventojų ramybė, bet ir yra nesaugu, kaip skunduose rašo klaipėdiečiai. Ne pirmas toks surengtas reidas parodė, kad miestiečių skundai turi pagrindo, tačiau itin šiurkščių pažeidimų kol kas nenustatėme", – teigė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Vilius Valys.

Šio poskyrio darbuotojai yra nusprendę balandį kiekvieną savaitę po darbo valandų apsilankyti daugiausia problemų keliančiose vietose. Penktadienį jie tokį reidą pradėjo po 17 valandos.

"Klaipėda" ne kartą rašė, kad į Poilsio parką žmonės įvažiuoja automobiliais, nors Parko gatvėje prasideda pėsčiųjų ir dviratininkų takas, pažymėtas kelio ženklu. Jis draudžia tokiose vietose automobilių eismą, tačiau vakarais bei poilsio dienomis į teritoriją įvažiuoja ir neleistinai palieka mašinas daugybė klaipėdiečių.

Penktadienį apie 17.30 val. valdininkai, dirbę drauge su policijos pareigūnu, šioje vietoje rado du automobilius.

Skulptūrų parką pamėgę miestiečiai neretai skundžiasi, kad čia nesaugu dėl viešai girtaujančių asmenų, be to, nepaisydami draudžiamų ženklų klaipėdiečiai čia vedžioja šunis bei rūko.

Reido metu take, vedančiame iš Liepų gatvės stoties link, reido dalyviai sutiko du vyrus, atvirai iš butelio gėrusius degtinę.

Kapinės – ne šunims vedžioti

Sportininkų gatvės gale, Vitės kapinių teritorijoje tikrintojai pamatė merginą, sėdinčią ant suoliuko, šalia jos buvo šuniukas.

Dar vienas šuo laisvas laigė po kapines bei vaikų žaidimo aikštelę. Tikrintojai priminė augintinių šeimininkams, kad kapinėse – ne vieta keturkojams.

Penktadienį po 19 val. 36 automobilių savininkai paliko savo mašinas pravažiavę draudžiantį tai daryti kelio ženklą Teatro aikštėje. Visi jie rado lapelius, informuojančius apie nuobaudą.

Senamiesčio gyventojai dažnai skundžiasi, kad aikštėse nuolat girtaujama ir triukšmaujama.

Šį kartą valdininkai rado tik vieną 17-metę, kuri gurkšnojo sidrą. Mergina pati atsakys už administracinį teisės pažeidimą.

Gausybė tuščių butelių bylojo, kad gyventojai nemelavo, tačiau girtuoklių tuo metu senamiesčio aikštėse daugiau neaptikta.

Lietuvininkų aikštėje V.Valys kalbino du riedlentėmis važinėjusius paauglius.

Jie kaip per pamoką išpyškino viską apie Martyną Mažvydą, kurio skulptūra stovi aikštėje, ir pažadėjo daugiau riedlentėmis čia nevažinėti. Šį kartą vaikinai buvo tik įspėti.

Pyksta ant aistringų sportininkų

Pietinės gatvės 5 ir 7 namų gyventojai nuolat skundžiasi, kad neturi ramybės dėl kiemuose sėdinėjančių girtuoklių ir vaikų aikštelėse dergiančių šunų.

Tikrintojai šįkart girtuoklių nesutiko, užtat tarp aikštelėje žaidžiančių mažylių sukiojosi du šuniukai. Jų šeimininkams primintos augintinių laikymo taisyklės.

Reido dalyviai žvalgėsi sporto aikštyne Varpų gatvėje, už P.Mašioto mokyklos.

Vietos gyventojai nuolat nepatenkinti pernelyg garsiai šūkaujančiais sportuotojais bei piktinasi ant suoliukų sėdinėjančiais girtuokliais.

Penktadienį vakare nieko panašaus valdininkai čia nepamatė.

Nebuvo grėsmingai besielgiančių benamių ir "Vingio" pasaže.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ketina atidžiau išstudijuoti klaipėdiečių skundus ir aktyviau į juos reaguoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robin Hudas

Robin Hudas portretas
36 automobiliai. Viskas elementaru. Taip atsitiko ir taip piktybiškai yra pelnomasi iš baudų, nes yra NEPAKANKAMAI INFORMATYVIAI pažymėta zona kurioje draudžiamas įvažiavimas. Atsakingi asmenys tai supranta, bet kol kas tik skaičiuoja PURVINĄ pelną. Nelabai prisimenu, kad per 10 min vakaro prieblandoje, (kai dar nešviečia žibintai t.y. 19:00 val), Klaipėdos senamiestyje būtų apiplėšti net 36 Klaipėdiečiai, tarp jų ir miesto Svečiai...

Irena

Irena portretas
Šilutės pl.62(Rimi parduotuvė) baras dirba nuo 22 val.-03 val.faktiškai dirba iki 05 -05,30 val.Triukšmas, rūkymai, gėrimai,muštynės.Taksi perka alkocholį,o taip pat išsineša pirkėjai.Neseniai lankėtės tam ,,bare" ,o naudos nulis.Ar tik rodot kad tikrinat,nes niekas nesikeičia?

skaitytoja

skaitytoja portretas
Tegu patikrina salia PC Vyturys, prie buvusio naktinio klubo Kalifornija slampinejancius girtuoklius, o ypac savaitgalio vakarais. Prisigeria, sukauja, musasi. Va savaitgali vaikina isveze i ligonine su durtine zaizda, reanimacijoje gydosi. O valdininkams " iki bambos"...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių