Po emigrantų linksmybių – bėdos

Emigrantų pora, grįžusi į Klaipėdą atšvęsti 2012-ųjų pabaigos švenčių, linksmybes baigė policijoje, o atsitiktinis praeivis – ligoninėje.

Emigrantų pora, grįžusi į Klaipėdą atšvęsti 2012-ųjų pabaigos švenčių, linksmybes baigė policijoje, o atsitiktinis praeivis – ligoninėje.

Pernai Kalėdų bei Naujųjų metų sutikti gimtinėje grįžęs Darius Martinkus su sugyventine linksminosi dar ir šių metų sausio 8-ąją. Tądien pas juos viešėjo draugai. Linksmybės baigėsi po vidurnakčio. Pora susiruošė išlydėti svečius.

Įkaušęs D.Martinkus pastebėjo, kad lauke jo gyvenimo draugė ėjo įsikibusi į parankę vienam svečių. Vyras sukėlė pavydo sceną, kuri tęsėsi grįžus į namus.

Įniršusi dėl priekaištų ir antausių moteris paleido į sugyventinį uogienės stiklainį. Vyriškis privertė moterį sušluostyti duženas, sugriebė už plaukų, spardė ir mušė kumščiu.

Išliejęs pyktį D.Martinkus parimo virtuvėje prie butelio degtinės.

Tuo metu jo sugyventinė liepė dviem savo vaikams sprukti laukan, o pati pabėgo pro langą. Moteris buvo basa, be viršutinių rūbų.

Nelaimėlė nuskubėjo prie prekybos centro Vingio gatvėje, čia sutiko du vėlyvus praeivius ir paprašė iškviesti policiją. Netrukus ji su geranoriškai nusiteikusiais palydovais pasuko savo namų link, ketindama rasti vaikus.

Tuo metu, supratęs, kad namiškiai išsilakstė, į kiemą išėjo D.Martinkus, rankoje jis nešėsi butelį degtinės. Jis puolė sugyventinę, o praeiviai gynė moterį nuo agresyvaus vyro.

Tokį vaizdą pamatė atskubėję policininkai. Kol pareigūnai kalbino sumuštą moterį ir sodino ją į tarnybinį automobilį, į girtą, agresyviai nusiteikusį jos sugyventinį nekreipė dėmesio.

Vienas moteriai pagelbėti pasišovusių vyrų netikėtai pajuto stiprų smūgį į galvą ir nualpo. D.Martinkus tvojo jam buteliu. Nuo sunkios traumos žmogaus neišgelbėjo nei kepurė, nei striukės gobtuvas. Žmogui lūžo kaukolė.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį sugyventinę nežymiai bei nepažįstamą vyrą sunkiai sužalojusiam emigrantui. Jo laisvė apribota metams, vyras įpareigotas dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje ir per tris mėnesius atlyginti visą nukentėjusiajam padarytą žalą. Didžiąją jos dalį kaltininkas jau sumokėjo.

Skiriant bausmę atsižvelgta, kad D.Martinkus nebegeria, išlaiko sugyventinę bei jos vaikus.

Išklausyti teismo sprendimo jis neatvyko, nes gyvena ir dirba užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių