Po incidento gatvėje – skandalas

Konfliktas gatvėje tarp automobilį vairavusios moters ir dviračiu važiavusio vyro peraugo į du ikiteisminius tyrimus. Policija tirs dar ir šmeižto atvejį, darbo ėmėsi ir Generalinė prokuratūra.

Apkaltino korupcija

Incidentas įvyko Klaipėdoje, Jurginų gatvėje, lapkričio 20-osios rytą.

Apie įvykius plačiapetis tvirto sudėjimo pusamžis vyras ir kur kas smulkesnė moteris pasakoja skirtingai. Vienodai nurodomas tik įvykio laikas ir vieta.

Tą rytą abu skubėjo į darbą, moteris – automobiliu, vyras – dviračiu.

Dviratininko pusę palaikantis žmogus šios savaitės pradžioje socialiniame tinklalapyje facebook piktinosi ir šaukėsi teisingumo.

Esą chuliganiškai vairuodama Klaipėdos prokuroro padėjėja kliudė dviratininką, jį išplūdo, grasindama savo darboviete, ir apstumdė, o kai dviratininkas pagalbos telefonu iškvietė policiją, moteris sėdo į automobilį ir nuvažiavo.

Iš dviratininko pasakojimo galima susidaryti nuomonę, kad netrukus teisininkės iškviestas jos draugas atvažiavo ir jį sumušė.

Esą į įvykio vietą atvykęs policijos ekipažas turėjo iškviesti jam greitąją pagalbą.

Tą pačią dieną policija gavo vairuotojos ir dviratininko pareiškimus.

Šio vyro poziciją palaikantis žmogus internetinėje erdvėje piktinosi, kad vairuotojai kelių policininkai skyrė penkių eurų baudą. Jis drabstėsi kaltinimais korupcija ir poveikio darymu policininkams.

Tikisi, kas atsilieps liudytojų

Vienas didžiausių priekaištų, kuriuos reiškė abu vyrai, kad vairuotoja nuvažiavo iš įvykio vietos, ir tai esą turėjo būti vertinama kaip pabėgimas iš avarijos vietos.

Be to, dviratininkas tvirtino, kad dėl automobilio manevro jis atsitrenkė į šaligatvio bortelį ir prakirto padangą.

Tokia istorijos versija pasklido po Lietuvą, ji sudomino ir Generalinę prokuratūrą.

Abu incidento dalyviai kreipėsi į policiją, prašydami ištirti nežymaus sveikatos sutrikdymo ar skausmo sukėlimo faktą.

Kadangi pareiškėja dirba Klaipėdos apygardos prokuratūroje, prokurorai įsipareigojo prižiūrėti, kad tyrimas būtų objektyvus ir paskyrė jį atlikti Gargžduose dirbantiems Klaipėdos rajono apylinkės prokurorams.

Kita šios istorijos dalyvė neskubėjo apie patirtą pažeminimą ir skausmą skelbtis internete, bet pamačiusi, kad prieš ją surengta tikra raganų medžioklė nusprendė inicijuoti tyrimą dėl jos šmeižto.

Moteris norėtų, kad atsilieptų lapkričio 20-ąją prieš 8 val. jai iš paskos važiavusių automobilių vairuotojai.

Galima tikėtis, kad jų liudijimai padės nustatyti tikrąją tiesą, ypač, jeigu liudytojų mašinose veikė registratoriai.

Smogė moteriai į veidą?

Moteris pasakojo, kad tas rytas buvo kitoks tik todėl, kad ji nespėjo pakrauti išsijungusios mobiliojo ryšio telefono baterijos. Ketino tai padaryti darbe.

Siauroje Jurginų gatvėje priešais ją kelio viduriu važiavo dviratininkas.

Moteris teigė lėtai judėjusi jam iš paskos, nes aplenkti nebuvę galimybės, kitoje gatvės pusėje stovėjo automobiliai.

Netrukus jai iš paskos išsirikiavo eilė mašinų, jos garsiniais signalais ragino moterį paskubėti.

Tada vairuotoja ir pati du kartus paspaudusi garso signalą, bet dviratininkas nereagavo.

Prie įvažos į kiemą vairuotoja atsirado proga aplenkti dviratininką, tad ji lėtai pradėjo manevrą.

Vairuotoja prisiminė jį jau aplenkusi, kai išgirdo per visą mašiną braukiamos gumos garsą. Dviratininkas rankena braukė per automobilį ir nulenkė veidrodėlį.

Vairuotoja teigė žmogų apvažiavusi ir sustojusi prie šaligatvio.

"Išlipau ir kreipiausi jį, klausdama, ką šis žmogus daro. Jis jau buvo užvažiavęs ant šaligatvio ir stovėjo apžergęs dviratį. Didžiulis vyras pradėjo rėkti, kad man reikia pasimokyti vairuoti, koneveikė mane bjauriausiais žodžiais. Bet riksmas buvo menkniekis. Tas žmogus mojavo rankomis, mane pastūmė ir visiškai netikėtai smogė kumščiu į apatinę lūpą, – sunkiai tvardydama ašaras vakar pasakojo moteris. – Tai buvo pirmas kartas mano gyvenime, kai svetimas žmogus pakėlė prieš mane ranką. Jausmas buvo siaubingas, visa drebėjau, buvau pažeminta ir sutrikusi. Supratau, kad gumos paliktą brūkšnį nuvalysiu. Tas vyras nė vienu žodžiu neužsiminė apie patirtus sužalojimus ar sugadintą dviratį, tik rėkė ir koneveikė mane."

Kadangi telefonas neveikė, klaipėdietė suskubo į darbą.

Ji įsitikinusi, kad eismo įvykio nebuvo, nukentėjo tik jos automobilis ir buvo sužalotas veidas. Tai patvirtina teismo medicinos ekspertų surašyta pažyma.

Maždaug po valandos nuo įvykio gatvėje prokuroro padėjėja kreipėsi į policiją.

Būdama darbe ji apie incidentą pranešė savo draugui, o šis nuskubėjo į Jurginų gatvę, kur vyrai aiškinosi santykius ne tik žodžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patyres tapati

Patyres tapati portretas
Ai, prokurorams begti is ivykio vietos galima..

To 52

To 52 portretas
Jus sprendziate pagal save,jeigu jusu moteris ten butu,butu ligiai tas pats

AK

AK portretas
Visus metus važiuoju dviračiu, ir ne bobų reikalas kodėl renkuosi jį. Pasakojo, kad turėjo apvažiuoti balą, todėl per ją ir nevažiavo. Nieko baisaus automobiliams neatsitinka, jei prieš juos važiuoja kita priemonė. Įsivaizdavimas, kad kiti turi trauktis, dingti - išsigalvojimas. Tuo tarpu kas čia daugiau meluoja nesunku suprasti iš to, kad neva jau aplenktas dviratininkas, lenkimą atlikus, sugebėtų vėl tapti neaplenktu, ir dviračio rankena braukti veidrodėlį. Labai įtartinai atrodo ir tai, kad ką tik smūgiavęs į veidą asmuo kviestų policiją. Kur kas labiau tos policijos reikėjo aršiam ponios sugyventiniui.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių