Po juodojo savaitgalio – gedulas

Praėjęs savaitgalis jau vakar neoficialiai buvo pavadintas juoduoju. Kraupioje avarijoje Plungės rajone žuvo trys žmonės, uostamiestyje pėsčiųjų perėjoje automobilis užmušė žinomą klaipėdietį ir dar dvi pėsčiąsias sunkiai sužalojo, o dėl smurto šeimose į areštinę uždaryta net 12 asmenų.

Sekmadienio vidurdienį Klaipėdoje ties Kauno gatvės 25-uoju namu, netoli didžiausio prekybos centro, 38 metų "Volkswagen Sharan" vairuotojas pėsčiųjų perėjoje partrenkė 83-ejų klaipėdietį docentą, socialinių mokslų daktarą Albertą Jušką, kuris nuo sužalojimų mirė. Pareigūnai paėmė vairuotojo kraujo mėginį blaivumui nustatyti.

Mokslininkas A.Juška anksčiau dirbo Klaipėdos universitete, yra Mažosios Lietuvos enciklopedijos, Visuotinės lietuvių enciklopedijos, straipsnių ir leidinių apie Mažąją Lietuvą autorius.

Savaitgalį perėjose nukentėjo dar dvi pėsčiosios. Penktadienio pavakare Klaipėdoje ir Gargžduose pėsčiųjų perėjose sunkiai sužalotos dvi moterys, abi gydomos reanimacijos skyriuje.

Penktadienį apie 17 val. Gargžduose Klaipėdos gatvėje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje 35 m. Klaipėdos rajono gyventojas, vairuodamas "Audi", partrenkė ir sužalojo 62 m. gargždiškę.

Tą pačią dieną apie pusę septynių vakaro Klaipėdoje Liepų gatvėje, taip pat pėsčiųjų perėjoje 26 m. palangiškis, irgi vairuodamas automobilį "Audi", partrenkė ir sunkiai sužalojo 81 metų klaipėdietę.

Po vidurnakčio – trys mirtys

Iš šeštadienio į sekmadienį 29 minutės po pusiaunakčio Plungės rajone Lekemės kaime, kelio Mažeikiai–Plungė–Tauragė 63-iajame kilometre, automobilio "Opel Astra" 46-erių vairuotojas slidžiame ir šlapiame kelyje nepasirinko saugaus greičio, sukėlė kraupią avariją.

"Opel Astra" išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kurioje susidūrė su atvažiuojančiais automobiliais "Opel Zafira", kurį vairavo 35 m. moteris, ir "Audi A4", kurį vairavo 23 m. jaunuolis.

Eismo įvykio metu žuvo avarijos kaltininkas automobilio "Opel Astra" vairuotojas ir du kartu važiavę keleiviai, 1964 m. ir 1970 m. gimę vyrai.

Taip pat traumų patyrė automobilio "Opel Astra" keleivis, 1977 m. gimęs vyras, ir "Opel Zafiros" vairuotoja bei 40 m. keleivis, kurie dėl daugybinių kūno sužalojimų pristatyti ir paguldyti į Plungės ligoninę.

Sutuoktiniui – peiliu į kaklą

Savaitgalis buvo neramus ir šeimose. Sekmadienio naktį Kretingalėje 42 m. moteris peiliu perpjovė 66-erių savo sutuoktiniui kaklą, smurtautoja uždaryta į areštinę. Iš viso savaitgalį Klaipėdos apskrities areštinėje dėl smurto šeimose atsidūrė 12 asmenų, tarp jų ir 2 moterys.

Klaipėdoje penktadienio vakarą šeimoje kilo muštynės, moteris ėmė mušti savo vyrą, jo ginti puolė sūnus, kuris sudavė savo motinai, visi suskubo skambinti į policiją ir skųstis. Į areštinę uždaryta ir motina, ir sūnus.

Dėl skausmo sukėlimo, areštuotas ir dar vienas asmuo, kuris savo žmonai suspaudė nosies galą. Visą savaitgalį vyrai mušė žmonas ir sugyventines, broliai – seseris. Rankų nevaldę mušeikos – dažniausiai neblaivūs asmenys buvo areštuoti.

Telefoniniai sukčiai nesnaudė

Savaitgalį ypač suaktyvėjo telefoniniai sukčiai. Nukentėjo 75 metų klaipėdietė, kuriai paskambinęs kažkoks vyras išviliojo 7,1 tūkst. litų. Pensininkė pareigūnams pasakojo, kad pinigus ji atidavė į jos namus atėjusiai apie 30 metų merginai.

Regis, ta pati mergina pinigus paėmė ir iš dar vienos klaipėdietės. 77-erių moteris policininkams pasakojo, kad jai telefonu paskambinęs kažkoks nepažįstamas vyras išviliojo 1 100 litų bei 550 eurų.

Neoficialiais duomenimis, minėta mergina, tarpininkaujanti nusikaltėliams, pareigūnams yra žinoma. O štai 69-erių palangiškė pergudravo telefoninį sukčių. Moteris teigė, kad šeštadienį jai paskambino nepažįstamasis ir mėgino išvilioti 26 tūkst. litų.

Palangiškė apie šį incidentą informavo pareigūnus, kurie nusikaltėlį sulaikė su įkalčiais ir uždarė į areštinę. Pinigų buvo atėjęs 31 metų klaipėdietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mere,

mere, portretas
Nesutvarkytos pėsčiųjų perėjos Klaipėdoje: neapšviestos, nusitrynusios baltos linijos, vairuotojai nepristabdo ir pan. Štai tokia "šaunioji" Klaipėda.

gedejimas

gedejimas portretas
gedekite lietuviai toks jusu likimas...patys kalti o kaltinti tik kitus nori,,,kai proto nera tai lieka tik gedeti del savo durnumo

Dar2

Dar2 portretas
Mano nuomone pacios efektyviausios perejos Klaipedoje yra Minijos gatveje, atkarpoje nuo Naikupes g. iki Baltijos pr. Greiti mazinantys kalneliai kur pereja irengta ant pacio kalnelio. Jo nei apvaziuosi nei praskrisi. Vairuotojai yra priversti suletinti, o ir masinu vaziuoklei tokie kalneliai maziausiai kenksmingi is kitu tipo kalneliu. tokiu kalneliu galetu prikepti ties kiekviena mokykla, vaiku darzeli ir siaip kikvienoje perejoje
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių