Po muštynių degalinėje – priekaištai

Vieną savaitgalio naktį degalinėje kilusios muštynės sukėlė nemažą nenoromis jose priversto dalyvauti klaipėdiečio pyktį. Vyras mano, kad klientų saugumas nebuvo tinkamai užtikrintas. Apsaugininkai jo priekaištus atremia savais argumentais.

Užsipuolė vairuotoją

Sekmadienį apie 2 val. nakties Herkaus Manto gatvėje, netoli prekybos centro "Studlendas", kilo nemenka sumaištis.

Panašu, kad tuo metu jaunos moters vairuojamas automobilis įvažiavo į degalinės teritoriją, o girtas vaikinas ant jos mašinos užpylė pieno kokteilio.

Tai tapo kivirčo pretekstu.

Jaunuolis supyko ant vairuotojos ir ją puolė. Kilo grėsmė jaunos moters sveikatai.

Moters ginti stojo tuo metu su žmona degalinėje buvęs klaipėdietis. Užvirė muštynės. Įsiaudrinęs vaikinas mojavo kumščiais, bandė spirti ir kitaip žaloti aplinkui esančius žmones.

Tuo metu degalinėje buvo nemažai žmonių, daugelis neliko abejingi situacijai.

Degalinės darbuotojai paspaudė apsaugos mygtuką.

Netrukus atvažiavo saugos tarnybos "G4S Lietuva" apsaugininkas.

Girtas sukėlė muštynes

Merginos ginti stojęs vyras po dienos tikino, kad apsaugos darbuotojas buvo abejingas audringiems įvykiams, stovėjo ir žiūrėjo į muštynes ir tik po kažkurio laiko konflikto kaltininkui papurškė ašarinių dujų.

Vyras piktinosi tokiu saugos tarnybos požiūriu ir aiškino, kad jo elgesiu buvo pasipiktinę ir kiti įvykio sūkuryje buvę žmonės.

Klaipėdos miesto policijos komisariate tikrai yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sekmadienio naktį degalinėje kilusių muštynių.

26 metų klaipėdietis sulaukė įtarimų sutrikdžius viešąją rimtį.

Nukentėjusioji tą pačią naktį dėl patirtų sužalojimų kreipėsi į medikus. Ją ginti stojusiam vyrui duotas siuntimas į teismo medicinos ekspertizės skyrių, kur turėtų būti užfiksuoti jo patirti sužalojimai.

Iš policijos dokumentų aiškėja, kad besimušančiuosius išskyrė apsaugos darbuotojas, jis papurškė kaltininkui dujų ir perdavė įtariamąjį policijos pareigūnams.

Šis buvo paprašytas pasitikrinti blaivumą ir į alkoholio matuoklį įpūtė 2,21 prom.

Beje, susitaikyti su nukentėjusiąja ir taip išvengti atsakomybės jis negalės, nes anksčiau buvo teistas.

Priekaištų neturi

Saugos tarnybos "G4S Lietuva" Klaipėdos ir Šiaulių regionų vadovas Arvydas Gaidukevičius paaiškino, kad priekaištų savo pavaldiniui dėl pareigų atlikimo sekmadienio naktį neturi.

"Mūsų darbuotojai yra ir policijos rėmėjai, tad, atlikdami savo darbą, jie turi žiūrėti ir viešosios tvarkos. Tačiau reikia suprasti, kad į įvykių įkarštį patekęs apsaugos darbuotojas pirmiausia turi susigaudyti, kas vyksta, kas teisus, o kas ne. Tad nenuostabu, kad atskubėjęs į degalinę jis kurį laiką galėjo stebėti situaciją. Mūsų žiniomis, ten buvo apie 20 žmonių būrys. Kaip mums pranešta, saugos tarnybos darbuotojas išskyrė besigrumiančiuosius, agresyviai nusiteikusiam įtariamajam papurškė dujų ir kelias minutes laukė policijos pareigūnų. O kai jie atvyko, perdavė sulaikytą asmenį", – tikino A.Gaidukevičius.

Saugos tarnybos padalinio vadovas aiškino, kad apsaugininkai turi ne tik įvertinti situaciją, bet ir apsispręsti dėl savo kompetencijos ribų.

Pagrindinė užduotis – užtikrinti degalinės saugumą, o tada užkirsti kelią vykdomam nusikaltimui. A.Gaidukevičius įsitikinęs, kad būtent taip jo pavaldinys ir pasielgė.

Mes neturime aiškintis, kiek žmonių mūsų bendrovėje atlieka kokį darbą.

Be to, apsaugininkas iškvietė pastiprinimą, į degalinę atskubėjo dar pora saugos tarnybos ekipažų iš kitų Klaipėdos pusių.

"Klaipėdiečio priekaištai dėl to, kad atvažiavo vienas apsaugininkas, nepagrįsti, ir mes neturime aiškintis, kiek žmonių mūsų bendrovėje atlieka kokį darbą. Tai įmonės vidaus reikalas. Juolab kad apsaugininkas išsikvietė pagalbą", – tikino A.Gaidukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To L

To L portretas
Teise ginti save ir aplinkinius jei jiems gresia pavojus sveikatai ar gyvybei suteikia šalies konstitucija ir įstatymas. Kai tave ar tavo artimuosius kas puls galėsi kviesti policiją ir laukti.... O apsaugini irgi nėra ko koneveikti, nes jei būtų tik ką ne taip padares paskui jam pačiam bylą butų iškėle. Elgesi jis įstatymo numatyta tvarka.

tik velniai

tik velniai portretas
naktim duodas

T

T portretas
As nesuprantu,tai jis pyksta,kad duju negavo?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių