Po patrulių tarano – avarijoje sužeista moteris su dukra

Automobiliu su dukrele namo važiavusi klaipėdietė net neįtarė, kad trečiadienio vakarą ją sužalos į sankryžą įskriejęs policijos patrulių automobilis. Pareigūnai taip skubėjo į muštynes viename bute, kad nėrė nepaisydami raudono šviesoforo signalo.

Vyko į muštynes

Avarija įvyko 19 val. 30 min. Taikos prospektu Patrulių rinktinės mobilios kuopos patrulių ekipažas skubėjo į Bendrojo pagalbos centro operatoriaus perduotą iškvietimą.

„Tai buvo „B“ lygio iškvietimas, į kurį patruliai privalo sureaguoti operatyviai, o įvykio vietą atvažiuoti ne vėliau, kaip per 20 minučių. Policijos automobilį „VW Transporter“ vairavo 23 metų jaunas pareigūnas. Automobilis važiavo su įjungtais garsiniais ir šviesos signalais“, – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Vaizdą užstojo autobusas

Policijos autobusiukas važiavo nuo miesto centro pusės. Priartėjus Taikos prospekto ir Paryžiaus Komunos gatvių sankryžą, pirma eismo juosta tuo metu judėjo maršrutinis autobusas.

Važiuodami greta autobuso, policininkai nematė, kad iš šalutinės gatvės į sankryžą tuo momentu įvažiavo „Nissan Qashai“, vairuojamas moters. Pirminiais duomenimis, tuo metu klaipėdietei jau buvo užsidegęs žalios spalvos šviesoforo signalas. Moteris ketino kirsti Taikos prospektą ir važiuoti Paryžiaus Komunos gatvės link.

„Jai taip pat nebuvo matyti, kad gatve atvažiuoja policijos automobilis. Tuo metu įvyko susidūrimas, policijos mašina išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Mašina užšoko ant kelkraščio, perskriejo automobilių stovėjimo aikštelę ir dar trenkėsi į stovintį automobilį „Renault Scenic“, – avarijos chronologijos detales pasakojo M.Džermeika.

Eismo įvykio metu nukentėjo „Nissan Qashai“ automobilio vairuotoja ir mašinoje buvusi dešimtmetė jos dukra.

Atlieka tyrimą

„Taisyklės galioja visiems. Net ir policijos pareigūnai turi įvertinti aplinkybes, privalo atsižvelgti į kitus eismo dalyvius. Kol kas vyksta tyrimas, jis atsakys į visus klausimus. Tačiau pradėtas ir tarnybinis patikrinimas. Vairuotojas buvo jaunas, gal trūko patirties. Tačiau ir kiti eismo dalyviai, matydami specialiąsias tarnybas su švyturėliais, privalo praleisti jų automobilius“, – patikino M. Džermeika.

Klaipėdos Kelių policijos tarnybos vadovas pabrėžė, kad pavaldinio nuo atsakomybės niekas neketina išsukinėti.

„Patrulis tikrai nevažiavo kebabų nusipirkti. Jis skubėjo į iškvietimą. Tačiau labai apmaudu tai, kad avarijoje sumušimus patyrė moteris ir dukra“, – apgailestavo  M.Džermeika.

Avarijoje „Nissan“ vairuotoja patyrė galvos ir kūno sumušimus. Galvos sumušimą patyrė dešimtmetė. Abi nukentėjusiosios sumušimus gydosi ambulatoriškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algiui

Algiui portretas
Algi, pasižiūrėk į savo kelių eismo taisyklių knygutės išleidimo metus, panašu, kad esi truputėlį atnaujinimų praleidęs...

Ramas

Ramas portretas
Pareigunai isitikinkit, kad jums duodamas kelias, kitaip bus daugiau auku!!!

Anonimas

Anonimas portretas
zibureliai buvo isjungti
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių