Po publikacijos sukčiui uždėti antrankiai

  • Teksto dydis:

Palangos policijos komisariato pareigūnai sučiupo Aurimą Novicką, kurį keli muzikinės aparatūros nuomotojai kaltina sukčiavimu.

Kretingiškį nuspręsta sulaikyti po „Klaipėdos“ publikacijos „Prieš aferas – viešumu“ (2013 06 26 ).

„Į komisariatą kreipėsi marijampoliečiai, kurie patikino  nukentėję nuo šio vaikino“, – pasakojo Palangos Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Diana Paliūnaitė.

Dienraštis rašė, kad nuo A.Novicko nukentėjo žinomas klaipėdietis Linas Švirinas, kuris išnuomojo 10 tūkst. litų vertės apšvietimo aparatūrą ir negali jos atgauti.

Į redakciją kreipėsi ir du marijampoliečiai, kurie aiškino patyrę dar didesnių nuostolių. Vaidas Akelaitis patvirtino pasigedęs 6 tūkst. litų vertės nuomotos technikos, o Giedrius Leonavičius nuo pavasario negali atgauto beveik 30 tūkst. litų vertės išnuomotos technikos.

G.Leonavičius dienraščiui pasakojo, kaip aferomis pagarsėjusį veikėją trečiadienį sulaikė policija.

„Reikia tikrai padėkoti kurorto pareigūnams. Žmonės dirbo viršvalandžius. A.Novicką radau namuose, vos išlipusį iš lovos. Iškviesti pareigūnai iš karto įsisodino jį į automobilį ir išvažiavome ieškoti pradangintos aparatūros“, – pasakojo G.Leonavičius.

Vyras tikino, kad jam nepavyko surasti 2 grotuvų, 2 garso kolonėlių, stiprintuvo, šviesų valdumo pulto.

„Dalį daiktų jis užstatė lombarde, o juos įsigiję žmonės tiesiog perpardavė. Skaičiuoju, kad nerasta 6 tūkst. litų vertės daiktų, jis skolingas ir 6 tūkst. nuomos“, – pasakojo G.Leonavičius.

Kriminalistai A.Novickui antrankius užsegė tiesiog jo darbo vietoje – viename iš J.Basanavičiaus gatvėje esančių barų.

Sulaikymo metu buvo kilęs konfliktas su baro savininku, kuris nesutiko, kad jo išsinuomota aparatūra būtų išgabenta.

„Suprantu žmogaus pasipiktinimą, jis teigia sumokėjęs A.Novickui pinigus už aparatūrą. Policija pasirodė prieš pat vakaro renginį. Tačiau situacija tokia, kad mes privalome išimti šią techniką, kol vyks ikiteisminis tyrimas“, – tikino D.Paliūnaitė.

Baro savininkas nurimo tik tuomet, kai pareigūnai patikino, kad teks uždaryti įstaigą kol vyks daiktų išėmimas.

A.Novickas sulaikytas dviems paroms. Palangos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto išvaistymo.

„Už tokią veiklą gresia iki 2 metų nelaisvė. Palanga ne kaimas, čia tokie dalykai nebus toleruojami. Pas mus galioja teisė“, – kalbėjo D.Paliūnaitė.

Palangos pareigūnai ragina atsiliepti visus, kurie galimai yra nukentėję nuo A.Novicko.

Papildyta 13:40 val.

hjlhklhkhk

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
O prie ko čia Klaipėdos uosto nuotrauka?

Kaunas

Kaunas portretas
Na, akivaizdu, kad tai yra civiliniai santykiai, O kodėl policija aip aktyviai įsikišo į civilinius santykius, tai jau specialaus tyrimo klausimas. P.S. Save gerbiantis portalas, kuris nėra pamazgų ar pajuokos objektas NIEKADA nepaliks tokio straipsnio papildymo: "Papildyta 13:40 val.hjlhklhkhk". Copy-paste padariau 17.45. Paskaičiuokime kiek laiko šis, taip vadinamas portalas, tokį mėšlą laikė ir to net nepastebėjo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių