Po uostą blaškėsi dreifuojantis laivas

Trečiadienį per pietus, uostamiesčiui paskendus tirštame snygyje, po Klaipėdos uostą blaškėsi dreifuojantis rusų laivas.

Incidentas nutiko 12 val. 40 min. Laivas „Svyatitel Aleksiy“, kuris į Klaipėdos uostą atplaukė šį rytą, 5 val., staiga tapo nevaldomas.

Dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai užfiksavo incidentą vaizdo kamera. Su Rusijos vėliava plaukiojantis laivas judėjo į uosto gilumą. Ties Centriniu Klaipėdos terminalu laivas sukosi, tada nosimi atsistojo į Smiltynės pusę ir, panašu, kad ėmė nevaldomas dreifuoti.

Laivo judėjimo trajektorija rodo, kad jis sukiojosi į visas puses ir galų gale kliudė mobiliąją 81 A krantinės rampą. Kol kas nėra aišku, kokią žalą galėjo padaryti dreifuojantis laivas, kuris kliudė uosto infrastruktūrą.

Apie incidentą buvo pranešta uosto tarnyboms. Netrukus laivas vilkikų pagalba buvo apgręžtas ir apie 13 val. 30 min. prišvartuotas prie 82 krantinės.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, kad incidento metu žmonės nenukentėjo.

„Turimais duomenimis, laive visi mechanizmai dirbo tvarkingai, nebuvo jokių gedimų. Per incidentą žmonės nenukentėjo“, – teigia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis.

Uosto direkcijos specialistai yra išvykę į incidento vietą išsiaiškinti, ar padaryta žala uosto infrastruktūrai.

Direkcijos pranešime teigiama, kad laivas „Svyatitel Aleksiy“ atsirėmė į įmonės „Centrinio krovinių terminalo“ naudojamą kranto kilnojamą rampą. Incidentas įvyko, kai minėtas laivas, kurio ilgis 128 m, plaukė prie įmonės „Klaipėdos Smeltė“ naudojamos krantinės Nr. 82 švartuotis.

Laivui manevruojant stipri srovė iš Kuršių marių pusės ėmė jį stumti. Siekdamas išvengti susidūrimo su krantine, laivas išmetė priekinį bei galinį inkarus. Tačiau tai nepadėjo išvengti laivapriekio kontakto su CKT naudojamos krantinės Nr. 81 A rampa. Vėliau srovė laivą prispaudė prie minėtos krantinės.

„Manome, kad incidentas įvyko dėl hidrometeorologinių sąlygų, laivą ėmė nešti stipri srovė bei tuo metu fiksuotas 12 m/s stiprumo tos pačios krypties pietų vėjas“, – tikino E.Ringis.

Uoste pučia 12 m/s stiprumo vėjas, srovė siekia 0,7-0,9 mazgo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bijau bijau

bijau bijau portretas
O gal laive Putinas dirigavo???Baisu kas darosi!

Štai klausimas

Štai klausimas portretas
apie locmaną ir bocmaną ir apie buGsyrą viskas aišku,o ką tuo tarpu veikė kacmanas?

kodėl

kodėl  portretas
Nerašo, krantinės, kodėl atsiriso. Nuo 5 val. Iki pietų daug laiko praėjo. Tai gal locmanas vis gi buvo laive , kad pesisvartoti. Prie ko čia kapitonas , savavališkai uoste jis noeko neturi teisės daryti. Visi laivo veiksmai fiksuojami. Autorė turi apie tai gerai zinoti. Tuščias straipsnis .
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių