Po valdininkų atsisakymo – tragedija

Skaudžios nelaimės prislėgtas tėvas, vakar ryte avarijos metu netekęs 12-metės dukros, prašė tik vieno – apšviesti sankryžą, kurioje įvyko tragedija, kad būtų apsaugoti kiti vaikai.

Skaudžios nelaimės prislėgtas tėvas, vakar ryte avarijos metu netekęs 12-metės dukros, prašė tik vieno – apšviesti sankryžą, kurioje įvyko tragedija, kad būtų apsaugoti kiti vaikai.

Skubėjo į geltonąjį autobusą

Žurnalistui Mindaugui Miliniui rytas prasidėjo, kaip kasdien, bet netrukus visas gyvenimas apvirto aukštyn kojomis. Negrįžtamai.

Kunkių gyvenvietėje šalia kelio, besidriekiančio iš Karklės į Palangos plentą, gyvenantis vyras dar neprašvitus gavo
žinią, kad nebeturi dukros Ertos.

7.20 val. mergaitė bėgo per neapšviestą gatvę į mokyklinį autobusą ir buvo mirtinai traumuota pravažiuojančios mašinos.

Vakarykštis rytas visam gyvenimui įsirėš ne tik Milinių šeimai. Nieko siaubingesnio, tikino, gyvenime nepatyręs ir Tadas Vilkas, taip pat gyvenantis Kunkių kaime. Išleidęs dvynes dukras į mokyklą jis dar gulėjo lovoje. Viena mergaičių išbėgo pirma baimindamasi pavėluoti į autobusėlį, kita išėjo jai iš paskos.

O po kelių minučių į duris paskambinęs kaimynas pranešė, kad jo dukrą partrenkė automobilis. Vyras šoko į savo mašiną ir nuskubėjo į sankryžą, kur yra Peskojų ir Kunkių gatvių sankirta. Čia ant važiuojamosios kelio dalies gulėjo mergaitė.

Puolė gaivinti vaiko

"Jos rūbai buvo visiškai tokie pat, kaip mano dukros. Iškart net nepažinau, kad tai ne mano vaikas. Puoliau daryti dirbtinį kvėpavimą. Aplink stovėjo žmonės ir tiesiog žiūrėjo. Pulso jau neužčiuopiau, bandžiau gaivinti, kol atvažiavo greitoji. Mačiau mersedesą, jo vairuotoją. Supratau, kad tas žmogus irgi vežė savo vaikus – sūnų ir dukrą. Ko gero, mergaitė buvo partrenkta ir pervažiuota", – pasakojo T.Vilkas.

Vėliau dukros jam pasakojo, kad E.Milinytė bėgo per gatvę skubėdama į atvažiuojantį geltonąjį autobusą. Jo vairuotojas bei mažieji keleiviai matė, kas atsitiko.
Nė vienas vos po kelių akimirkų įvykio vietoje atsidūrusių žmonių neskubėjo prie partrenkto vaiko.

Nuo Karklės pusės, kaip teigiama, dideliu greičiu atvažiavęs "Mercedes Benz" vairuotojas tamsoje nespėjo pamatyti bėgančios mergaitės.

Natūralu, kad žuvusiosios tėvas sunkiai tramdė emocijas, jam teko siaubinga akistata su dukrą partrenkusio automobilio vairuotoju ir jo sūnumi.

"Ten yra visiškai tamsu, tiesiog juoda naktis. Negi reikėjo tragedijos, kad kas nors į šią problemą atkreiptų dėmesį?" – vakar klausė M.Milinis.

Baiminosi galimos nelaimės

Įvykio vietoje Kunkių bei Grabių gyvenviečių žmonės piktai aptarinėjo, kaip nesaugu yra jų vaikams ir dar kartą prisiminė bandymus apriboti greitį šioje vietoje.

"Šioje vietoje leidžiama važiuoti iki 90 kilometrų per valandą. Nors tai nėra mažai, tokiu greičiu čia niekada niekas nevažinėja, visi spaudžia greičiau. Motociklai lekia, kiek variklis leidžia, o ir automobiliai lėčiau nei 100 kilometrų per valandą nevažiuoja. Niekada nesu čia matęs policininkų. Jie paprastai visada stovi Palangos plente ir greičio matuoklius nutaiko tik į šiuo keliu važiuojančius automobilius", – pasakojo Grabiuose gyvenantis Gediminas Rimkus.

Kad šioje vietoje gali įvykti nelaimė, abiejų gyvenviečių žmonės nujautė ir, norėdami jų išvengti, pradėjo atakuoti Klaipėdos rajono valdžią oficialiais raštais dar šių metų pavasarį.

Jie ne tik prašė pratęsti viešojo transporto autobusų maršrutus iki jų gyvenviečių, bet ir įrengti pažymėtas perėjas ties įvaža į abu kaimelius.

"Ypatingą susirūpinimą ir nerimą kelia gyvenvietėje gyvenančių vaikų bei paauglių saugumas, kai, grįžtant iš mokyklos, jiems pėsčiųjų tako neturinčiu keliu tenka eiti du kilometrus", – rašė gyventojai.

Motyvas – direktoriaus įsakymas

Vasarą autobusai pradėjo važiuoti iki Kunkių, o rugsėjo pirmąją netoli įvažų į abi gyvenvietes atsirado autobusų stotelės.

Tačiau ten, kur kelis kartus per dieną vaikai bėga per gatvę į mokyklinį autobusą, greitį slopinančių kalnelių neatsirado, perėjos vis dar nepažymėtos nei kelio ženklais, nei žymėjimais ant dangos.

Pastarąjį kartą atsakymas iš Gargždų valdininkų buvo kategoriškas – perėjos, anot jų, čia nebus įrengiamos.
Viešoji įstaiga "Klaipėdos regiono keliai" atsisako įrengti pėsčiųjų perėją Peskojų gatvėje. Motyvas – Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus 2012-08-24 įsakymas Nr. V-239", – tokį atsakymą elektroniniu paštu gavo G.Rimkus, siuntęs raštus Klaipėdos rajono valdžiai.

"Dabar, kai ši sankryža aplaistyta vaiko krauju, vargu ar atsiras koks nors valdiškas argumentas, kuriuo jie galėtų mus įtikinti, kad perėjos čia nereikia. Kovosime visi iki vieno, kiek galima dangstytis popieriais?" – piktinosi vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žaneta Masiulienė

Žaneta Masiulienė portretas
Tai , ko linkite kitam - teišsipildo jums su kaupu. Tuo, kuo kaltinate kitus - apsisiauskite patys. Aš esu Ertos teta. Aš pati turiu sūnų, vyresnį už Ertą tik 13 dienų. Kaliau, kalu ir kalsiu saugų elgesį (beje, mokykloje yra tokia disciplina "Žmogaus sauga"- čia tiems, kas neaugina vaikų). Pati esu vežusi Ertą prie to autobusiuko ir savo akimis mačiau, kaip atvažiuoja autobusiukas, kaip vaikai eina per gatvę, kaip laukia autobusiuko ir kiek mašinų tuo metu važiuoja pro šalį. Žinau, ko buvo mokyta Erta). Jei šiuos komentarus skaito Bendruomenės vadovas - pirmininkas, labai prašau, susisiekite su manimi (zaneta.masiuliene@gmail.com). Noriu paaukoti pinigų sankryžos apšvietimui. Užuojauta visiems ir visiems stiprybės išgyventi tai.

Aušra Mažrimienė

Aušra Mažrimienė portretas
Sielvartas sukaustė visus mus čia gyvenančius o ypač mačiusius šį įvykį. Iki šiol negaliu važiuoti pro tą vietą, važiuoju aplinkeliais...kada išgysiu nežinau, kol čia gyvensime, tol mūsų mintyse ir širdyse turbūt tai liks. Prašau, nelikite abejingi kas nors kiek galite palengvinti mūsų skausmą. Ačiū.

is kunkiu

is kunkiu portretas
siulau zmonems,nuo kuriu pritarimo ir paraso priklauso sprendimas, bent viena akimirka ysivaizduoti, kad tai galejo buti ju dukra ar sunus..
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių