Poilsiautojus nustebino jūroje mirkstantis „Subaru“

Poilsiautojai šeštadienį pajūryje ties Karkle užfiksavo vandenyje įstrigusį automobilį. Paaiškėjo, kad veikėjas po pajūrį malėsi Plazės rezervato zonoje, už tai jo lakia nemenka bauda.

Mašinos savininkas vizualiai atrodė išgėręs, tačiau į įvykio vietą atvažiavę policijos pareigūnai neturėjo galimybės užfiksuoti vairavimo atvejį. Alkoholiu tvoskiantis mašinos savininkas tik skėsčiojo rankomis ir tupinėjo apie savo „Subaru“.

Dėl šiauliečio Gedimino tokio poelgio į pajūrį buvo užkviestos net kelios tarnybos. Be policijos, apie tris kilometrus už Karklės turėjo važiuoti ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažas.

Bendrasis pagalbos centras ugniagesiams pranešė, kad į jūrą yra nešamas automobilis. Šiems beliko skubėti į įvykio vietą.

„Reikėjo pririšti mašiną, tai vadinama užinkaravimu. Tačiau tiesa, savininkas atrodė vartojęs alkoholio, bet čia jau policijos reikalas“, – tikino Klaipėdos apskrities VPGT operacijų vadovas Vytautas Kasparaitis.

Netrukus į įvykio vietą buvo iškviesta skubios pagalbos kelyje įmonė.

Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis tikino, kad 27 metų šiaulietis sulauks kvietimo apsilankyti parko direkcijoje. Paaiškėjo, kad žvejys mašinos vos nepaskandino Plazės rezervato ribose. Už tai jam bus surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai įvertins, ar buvo padaryta žala gamtai.

„Klausimas, kaip iš viso yra kontroliuojami žvejai? Tikėtina, kad alkoholis galėjo būti vartojamas jūroje. Už tokius dalykus gresia laivavedžio pažymėjimo praradimas“, – svarstė E.Paplauskis.

Tik vėlyvą pavakarę automobilį pavyko ištraukti į krantą.


Šiame straipsnyje: jūrapajūrisautomobilisKarklė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bausti

Bausti portretas
Reikia bausti maksimalia bauda plius visu tarnybu darba. Toks idiotas supras tik kai pinigine suplones. Ir gerokai suplones.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių