Pokštavo padeginėdamas konteinerius uostamiestyje

Šiukšlių konteineriai tapo kol kas nenustatyto piromano išpuolių objektu. Vieną praėjusios savaitės naktį per valandą Klaipėdos centre suliepsnojo net 11 buitinių atliekų konteinerių.

Šiukšlių konteineriai tapo kol kas nenustatyto piromano išpuolių objektu. Vieną praėjusios savaitės naktį per valandą Klaipėdos centre suliepsnojo net 11 buitinių atliekų konteinerių.

Plastikinės šiukšlių talpos degė naktį. Spalio 5-ąją 23.30 val. ugniagesiams pranešta apie vienu metu prie J.Janonio gatvės 8-ojo namo suliepsnojusius iškart septynis konteinerius, stovėjusius greta vienas kito.

Ko gero, padegėjas pasimėgavo ugniagesių darbu ir po 45 minučių padegė dar du konteinerius prie J.Karoso gatvės 3-iojo namo.

Praėjo dešimt minučių ir bendruoju pagalbos telefonu buvo pranešta apie dar trijų plastikinių talpų gaisrą Liepų gatvėje.

Buvo akivaizdu, kad savaime taip staiga netoli vienas kito gaisro židiniai negalėjo įsiplieksti, todėl Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai surinko visą medžiagą ir kreipėsi į policiją, kurios užduotis dabar – rasti padegėją.

Kol kas Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai neturi atsakymo į pagrindinį klausimą – kas ir kodėl padegė konteinerius. Tikimasi, kad išaiškinti pavyks peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus, o galbūt apie nusikaltėlį pavyks sužinoti iš įvykio liudininkų.

Nors panašių masinių atliekų konteinerių degimo atvejų po tos nakties nebebuvo, šiukšlių talpos liepsnojo ir kitomis dienomis.

Spalio 8-ąją apie 16.30 val. Šturmanų gatvėje prie 20-ojo namo užsidegė atliekos plastikiniame konteineryje. Kai atvažiavo ugniagesiai, pats konteineris dar nebuvo paliestas ugnies, tad jis liko nesugadintas.

Tą pačią dieną apie 20 val. Gluosnių gatvėje prie 11-ojo namo ugniagesiams buvo pranešta, kad konteineris dega atvira liepsna. Jo išsaugoti nepavyko, talpa visiškai sutirpo.

Spalio 9 dieną prieš 23 val. Sinagogų gatvės gale suliepsnojo dar vienas plastikinis konteineris, jis taip pat sudegė visiškai. Be to, apdegė šalia augančio medžio šakos.

Panašaus gaisro būta ir šeštadienį 16.37 val., šį kartą buitinės atliekos liepsnojo prie Šiaulių gatvės 6-ojo namo. Apie degančias šiukšles laiku pranešta ugniagesiams, tad konteineris išliko sveikas.

Specialistai linkę manyti, kad keturi pastarieji atvejai negali būti vadinami padegimu. Neretai tokie gaisrai kyla nuo neužgesintų nuorūkų, kartais atliekas žaisdami padega vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių