Policijos reidas pažėrė siurprizų

Uostamiesčio vairuotojai visą trečiadienį buvo intensyviai tikrinami dislokacijos vietą kaitaliojančių policijos ekipažų.

Statė užkardus

Iš viso reido metu buvo patikrinta 560 automobilių. Keturi policijos ekipažai keturis kartus keitė patikrinimo postų vietas.

Prevencinė akcija skirta dienai be žuvusiųjų kelyje paminėti.

Rugsėjo 21 d., trečiadienį, Europos kelių policijos tinklas TISPOL yra paskelbęs Europoje dieną be žuvusiųjų kelyje, inicijavęs projektą EDWARD (Europe Day Without A Rouad Death).

Šio projekto tikslas – atkreipiant dėmesį į eismo saugumą keliuose vykdyti įvairias policines prevencines priemones, siekiant, kad rugsėjo 21 d. Europos keliuose nežūtų nė vienas žmogus.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos pareigūnai akciją pradėjo 8 val. ryto kelyje Klaipėda–Šilutė ties Mickų kaimu.

Antras postas išsidėstė kelyje Klaipėda–Palanga ties įvaža į Girkalių gyvenvietę. Po geros valandos pareigūnai dar kartą keitė patikrinimų vietą ir įsitaisė Liepų ir Joniškės gatvių sankryžoje.

Patikrinimų pilna diena baigėsi Vingio gatvėje.

Vairavo neblaivus

Užmiesčio keliuose pareigūnai matavo automobilių greitį ir jo viršijimo pažeidimų pasitaikė daugiausia.

"Iš viso nustatyti 52 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Liepų gatvėje sulaikytas neblaivus vairuotojas, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,63 prom. alkoholio. Vienas vairuotojas neturėjo teisės automobiliu tempti tam tikrų gabaritų priekabą. Tokiam vairavimui B kategorijos vairuotojo pažymėjimo neužtenka", – aiškino Klaipėdos apskrities policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vadas Kęstutis Virbauskas.

Vienas vairuotojas įpūtė leistiną normą – 0,4 prom. alkoholio garų.

Trys vairuotojai susimokės baudas už plepėjimą telefonu. Vienas vairuotojas nubaustas už tai, kad nesegėjo saugos diržo.

"Nustatyti net 46 greičio viršijimai. Maksimalus greičio viršijimas siekė 114 km/val., kai dėl kelio remonto darbų šioje vietoje greitis buvo ribojamas iki 50 km/val. Už tai gresia ne tik bauda, bet ir vairuotojo pažymėjimo praradimas", – aiškino K.Virbauskas.

Daugiausia greitis viršytas nuo 30 iki 40 km/val. bei nuo 40 iki 50 km/val.

Vežė dyzeliną

Vienas pradedantysis vairuotojas, neturintis dvejų metų vairavimo stažo, greitį viršijo daugiau nei 30 km/val. Jam taip pat gresia pažymėjimo praradimas.

Pareigūnams įkliuvo ir neblaivus dviratininkas, vieno automobilio vairuotojas pamiršo, kad pasibaigė galioti jo mašinos techninės apžiūros terminas.

O štai 600 litrų dyzelino be įsigijimo dokumentų vežęs vairuotojas apklausai pristatytas į komisariatą.

"Stebėtina, tačiau niekas nesiginčijo, nekonfliktavo, visi vairuotojai pripažino padarę nusižengimus", – stebėjosi pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kas cia su ta reklama. puse straipsnio uzdengia.....

reidas

reidas portretas
Musu tautieciaj pripirko masinu ir mato save kaip "karaliaj" keloise, jokios vairavimo kulturos. Daugiau tokiu reidu reikia daryti ir ko daugiau stebejimo kameru.Aciu Keliu Policininkams uz gera darba. Sekmes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių