Policininko šmeižikų ieškos tarp savų

Po straipsnio apie policijos imuniteto tarnybos pareigūnus uostamiesčio policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Imuniteto skyriaus viršininką Andrių Balsį šmeižusių asmenų. Bjaurūs komentatorių pasisakymai tapo pagrindu ieškoti šmeižikų.

2017 m. rugpjūčio 10 d. dienraščio "Klaipėda" rašinys "Imuniteto pareigūnai: mums jūra iki kelių", kurio autorius Valdas Kvedaras, pasirodė ir internetiniame tinklalapyje www.klaipeda.diena.lt.

Po šio straipsnio pasipylė komentarai, tarp kurių būta kelių apie vietos Imuniteto skyriaus vadovą.

Vienas jų, pasivadino "nesvarbu", kitas – "Alioša". Apie A.Balsį jie rašė ne tik negražių dalykų, tyčiojosi iš jo išvaizdos, bet ir aiškino, kad jis yra vykdęs nusikaltimus.

Klaipėdos AVPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ajame skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Skyriaus vadovas Zigmas Turskis patikino, kad skyriaus pareigūnai tiria nusikaltimus internetinėje erdvėje, todėl jie ėmėsi ir šios bylos.

"Man visiškai tas pats, kas yra nukentėjusysis, lygiai taip pat gintume bet kurio kito žmogaus teises. Tai, kad šiuo atveju galbūt apšmeižtas pareigūnas, įtakos tyrimui nedarys. Nedarome jokių išimčių", – tikino Z.Turskis.

Nors bylos tyrėjai nesikreipė į dienraščio "Klaipėda" redakciją prašydami nustatyti šių komentatorių IP adresus, Z.Turskis paaiškino, jog skyriaus darbuotojai turi galimybę nustatyti komentaro autorius ir be šių duomenų.

Pareigūnas patikino, kad neužtruks jų demaskuoti.

Z.Turskis atsiuntė dienraščio "Klaipėda" redakcijai laišką, kuriuo prašo panaikinti minėtus komentarus, nes jie gali būti vertinami kaip šmeižtas.

Paklaustas, kodėl to neprašo pats A.Balsys, pareigūnas tikino, kad tai tėra ikiteisminio tyrimo įstaigos prašymas ir jokiu būdu ne reikalavimas.

Esą panašaus atvejo jau būta, ir tada redakcijos sprendimas buvo komentarų nenaikinti. Ir šio prašymo skyriaus viršininkas nesiejo su faktu, kad nukentėjusiuoju tyrime įvardijamas aukštas policijos pareigūnas.

Pats A.Balsys apie šį tyrimą vakar kalbėti nepanoro.

Iš komentarų turinio galima spręsti, kad juos parašė kažkuris Klaipėdos AVPK policininkas.

Z.Turskis patikino, kai tik bus nustatyti kaltininkai, apie tai bus informuota ir dienraščio "Klaipėda" redakcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niko

Niko portretas
Aš manai ,kad vis delto tiesą paraše apie tą Fara , nes pats žinau kokie jie yra ! Ir jeigu kokį paprastą žmogų apšmeištu , ir jis ateitu parašyti apie įvykį pareiškimą,tai iš jo tik pasijoktu ir nusiustu namo!

As

As portretas
As parasiau.

Bandes rasyt pareiskima del smeizimo

Bandes rasyt pareiskima del smeizimo  portretas
Paprastas zmogelis parasytu, tai net tyrimo nepradetu, turim tame asmenines patirties ..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių