Policininkų byloje – netikėtas posūkis

Skandalingoje byloje, kurioje trys policininkai kaltinami sukčiavimu siekiant pasipelnyti iš draudimo, netikėtas posūkis – vienas kaltinamųjų mirė mįslingomis aplinkybėmis, o du iki šiol  kategoriškai savo kaltę neigę pareigūnai ją pripažino.

Skandalingoje byloje, kurioje trys policininkai kaltinami sukčiavimu siekiant pasipelnyti iš draudimo, netikėtas posūkis – vienas kaltinamųjų mirė mįslingomis aplinkybėmis, o du iki šiol  kategoriškai savo kaltę neigę pareigūnai ją pripažino.

Mirė vaikštinėdamas miške

Vakar į Klaipėdos apygardos teismo posėdžių salę surakintas antrankiais buvo atvestas buvęs uostamiesčio Autotransporto priemonių grobimų tyrimų skyriaus viršininkas Edmundas Tautavičius.

Buvęs jo pavaldinys Žilvinas Ukockis bei buvęs Šilutės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos viršininkas Arūnas Rimkus atėjo be ginkluotos palydos – jie dabar yra laisvi.

Nesulaukta verslininko, supirkinėjusio naudotus automobilius bei prekiavusio jų detalėmis, 57 metų Viktoro Murašovo. Jį gynęs advokatas pranešė, kad šiemet rugsėjo 11 d. šis vyras netikėtai mirė. Tądien jis buvo rastas negyvas Klaipėdos rajone, Vyskupiškių kaimo miške.

Nors išorinių smurto žymių nepastebėta, ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti pradėję pareigūnai dar nesulaukė konkrečių atsakymų į pagrindinį klausimą – nuo ko mirė žmogus.

Beje, šį tyrimą organizuoja ir koordinuoja Klaipėdos apygardos Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo prokuroras.

Kol kas ši istorija kupina neatsakytų klausimų.
Vakar teisme buvo nutraukta baudžiamoji byla V.Murašovo atžvilgiu šiam mirus.

Išsigando dėl savo gyvybės

Šią mirtį gaubianti paslaptis padarė įtakos ir policininkų bylai. Anksčiau savo kaltės nepripažinęs Ž.Ukockis paprašė teismą jį apklausti papildomai ir pareiškė norintis būti apklausiamas negirdint A.Rimkui bei E.Tautavičiui.
Toks prašymas buvo naujiena jį ginančiam advokatui Osvaldui Martinkui.

Paklaustas, kodėl suformulavo tokį prašymą, Ž.Ukockis paaiškino, kad vieną dieną atėjo į Vyriausiąjį policijos komisariatą ir išgirdo apie paslaptingą V.Murašovo mirtį.

"Man neramu dėl mano paties bei mano šeimos narių gyvybės. Aš papasakosiu visas man žinomas bylos aplinkybes, bet norėčiau, kad apklausos metu E.Tautavičiaus ir A.Rimkaus nebūtų teismo salėje, aš jų bijau", – paaiškino Ž.Ukockis.

Pasisamdė kitą gynėją

Prašymą turėjo ir E.Tautavičius. Jį vakarykščiame teismo posėdyje gynė kitas advokatas, galima spėti, kad gynėjas su iki šiol kaltės nepripažinusiu buvusiu pareigūnu aptarė naują gynybos taktiką.

E.Tautavičius pareiškė visiškai pripažįstąs kaltę.
Šiam aukštas pareigas ėjusiam policininkui buvo inkriminuotas tarnybinis nusikaltimas – prisiekęs gaudyti mašinų vagis policininkas prisipažino piktnaudžiavęs tarnyba bei sukčiavęs.

Prieš kelerius metus policijai buvo pranešta, kad pavogtas E.Tautavičiaus sugyventinės automobilis, o vėliau jo paties mašina. Abiem atvejais draudimas sumokėjo išmokas nukentėjusiesiems.

Dar vėliau policijai buvo pranešta apie A.Rimkui priklausiusio BMW X5 vagystę. Jis taip pat gavo draudimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Iš veidelio matyt-nešvarus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių