Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdos prokurorės veiklos

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu atliekant prokuroro funkcijas.

Kaip ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra, Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Rasos Morenienės veiklos tarnybinio patikrinimo metu gavus pirminius duomenis bei papildomą informaciją, konstatuoti daugybiniai šiurkštūs tarnybiniai pažeidimai, susiję su netinkamu prokuroro funkcijų atlikimu, baudžiamojo proceso įstatymo bei kitų teisės aktų reikalavimų pažeidimais. Prokuratūros teigimu, neatliekant jokių proceso veiksmų ar nepriimant proceso sprendimų buvo nepateisinamai ilgai laikoma ikiteisminio tyrimo medžiaga bei kiti dokumentai, o priimti sprendimai neišsiunčiami atitinkamoms įstaigoms.

„Apibendrinus šiuos duomenis, buvo pripažinta, kad tokiuose veiksmuose yra ne tik tarnybinių pažeidimų, bet ir nusikalstamų veikų požymių, todėl priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą, kurio metu bus išsamiai išaiškintos visos faktinės galimai vykusio piktnaudžiavimo, tarnybos pareigų neatlikimo, dokumentų klastojimo aplinkybės, motyvai, padaryta žala bei kiti reikšmingi tyrimui duomenys“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Šiuo metu R.Morenienė yra nedarbinga, ji, pradėjus ikiteisminį tyrimą, buvo nušalinta nuo pareigų iki galutinio sprendimo šiame ikiteisminiame tyrime. Įtarimai R. Morenienei nėra pareikšti, tarnybinis patikrinimas jos atžvilgiu tęsiamas.

Organizuoti šį ikiteisminį tyrimą, jam vadovauti ir kontroliuoti pavesta Šiaulių apygardos prokuratūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių