Prašoma sugriežtinti bausmę už kyšininkavimą nubaustiems patruliams

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra šią savaitę Lietuvos apeliaciniam teismui apskundė teismo sprendimą už kyšininkavimą nuteistiems patruliams, prašydama iš naujo įvertinti buvusių policijos pareigūnų nusikalstamas veikas provokuojant ir reikalaujant duoti kyšį.

Prokurorų nuomone, pirmosios instancijos teismas buvusius patrulius nuteisė per švelnia bausme, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

„Nustatant bausmių dydžius kaltinamiesiems, būtina vadovautis Baudžiamajame kodekse nustatytų bausmės dydžio parinkimo taisyklių nuostata, kad bausmės dydis parenkamas skaičiuojant nuo jos vidurkio. Šiuo atveju vidurkis už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas būtų kiek daugiau nei 28 tūkstančiai eurų. Būtina siekti, kad paskirtos baudos būtų proporcingos padarytai tyčinei sunkiai korupcinio pobūdžio nusikalstamai veikai, taip pat, kad jos būtų atgrasančios ir efektyvios“, – teigė šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Romas Jasevičius.

Kaltinamajam R.N. uostamiesčio teismas birželio pradžioje skyrė 2 tūkst. 560 eurų  dydžio baudą, o G.R. – 2 tūkst. 184 eurų baudą. Apeliacinį skundą parašęs prokuroras prašo teismo kaltinamiesiems pritaikyti griežtesnę bausmę.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų liepą kelyje Palanga – Liepoja patruliavę policijos pareigūnai, įtardami vairuotoją esant neblaivų, sustabdė jo vairuojamą motorolerį. Pasisakęs, kad neturi teisės vairuoti šios transporto priemonės ir yra neblaivus, vyriškis prašė pareigūnų netikrinti jo blaivumo ir netraukti administracinėn atsakomybėn. Vairuotojui paklausus pareigūnų – „Ką dabar darysime ir kaip tarsimės?“, šie provokuodami iš pradžių atkirto – „O ką tu siūlai?“, vėliau pareikalavo 50 eurų kyšio už tai, kad nebūtų tikrinamas motorolerio vairuotojo blaivumas ir jis nebūtų traukiamas administracinėn atsakomybėn.

Pareigūnai savo kaltės dėl šių tyčinių korupcinio pobūdžio nusikaltimų nepripažino, jų atsakomybę lengvinančių aplinkybių teismas nenustatė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Už kyšininkavimą baudos. Kada bus iškelta b.byla antstoliui A.Selezniovui. Pasiskolinau iš kreditorės 100 000 Lt. Mokėjau kas mėn po 1500 Lt. Gražinau skolą per banką 100 000 lT. Tai šitas niekšelis nenukreipęs išieškojimo į banką, už kokius tai delspinigius, kuriuos kas mėneį mokėjau, nuvertnęs ikeistą žemę atidavė kreditorei. Prokurorai ir teismai visais įmanomais neteisėtais veiksmais šį plėšiką dengia.Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių