Prie Trinyčių tvenkinio girtavusią porą sugėdino praeivis

Viešas ir netramdomas girtavimas jau sulaukia visuomenės pasipriešinimo. Netoli Trinyčių tvenkinio sportavęs jaunas vyras antradienį pamatė ir nesibaimindamas agresijos sugėdino porą, kuri nesidrovėdama vaikų akivaizdoje gurkšnojo stipriuosius gėrimus.

Motina suskubo namo

Buvo pietų metas, kai sveikatingumo trasa bėgiojantis vyras pamatė bjaurų vaizdą. Apgirtusi moteris ir gerokai įkaušęs vyras sėdėjo ant suolo ir gėrė likerį. Butelyje buvo likę mažiau nei pusė gėrimo. Aplinkui bėgiojo du vaikai.

Sportuojantis vyras išsitraukė mobiliojo ryšio telefoną ir filmuodamas situaciją ėmėsi kalbinti porą. Jis gėdino vyrą ir moterį, klausinėjo, ar jie nesupranta, kad mažiesiems rodo blogą pavyzdį.

Pora teiravosi, kodėl yra filmuojami ir ko nepažįstamasis tokiais veiksmais siekia.

Sveiką gyvenimo būdą propaguojantis klaipėdietis neslėpė įkelsiąs įrašą į visiems prieinamą interneto tinklalapį, tada vaikų teisių saugotojai turėsią rimtą pagrindą svarstyti, ar berniukai gali augti tokioje šeimoje.

Ši frazė, matyt, pasiekė mamos ausis, ji skubai apsirengė, paėmė abu berniukus už rankų ir grasindama iškviesti policiją suskubo eiti tolyn.

Siūlė susikauti ringe

Vyras su buteliu rankoje liko savo vietoje ir tęsė diskusiją. Jis atviravo, kad šalia jo sėdėjusi moteris esanti jo sugyventinė, o aplinkui bėginėję berniukai – ne jo, o jo draugės vaikai.

Vyras aiškino turįs vienintelę išeiginę per tris savaites, todėl nuo 11 val. ryto jau girtaujantis.

Vaizdo įraše užfiksuotas asmuo pasisakė savo vardą ir pavardę ir patikino, kad šalia bėginėjo ne jo, o sugyventinės vaikai. Jis esąs įsitikinęs, kad nieko blogo nedaro, o vaikai dėl tokio pavyzdžio šunkeliais nenueis.

Vyras kvietė jį filmuojantį žmogų po kelių dienų susitikti ringe ir susikauti su juo, tačiau pokalbio metu susirungti bėgimo takelyje jis nepanoro.

Patarė paisyti vaikų teisių

Komentuodamas šią situaciją Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga džiaugėsi, kad panašių pilietiškų žmonių Klaipėdoje daugėja.

„Vis tik patarčiau girtų asmenų neprovokuoti ir nefilmuoti vaikų. Klaipėdietis gerai pasielgė sudrausminęs porą, tačiau kitu atveju patarčiau po drausminančios replikos nueiti šalin ir pastebėti, ar žmonės nustos girtauti. Jeigu šie asmenys ir toliau nesiliauja, verta apie tai pranešti policijai“, – dėstė A.Leliuga.

Baimintis, kad policininkai nesuskubs atvykti bederėtų. Pasak pareigūno, informaciją priimantys Operatyvaus valdymo poskyrio specialistai vertina situaciją ir pasiunčia į nurodytą vietą policijos patrulius priklausomai nuo jos aktualumo.

A.Leliuga patvirtino, kad pastaruoju metu padaugėjo pranešimų apie neprižiūrimus ar skriaudžiamus vaikus.

Pareigūnas patarė nufilmuoti situacijas, kuriose užfiksuoti mušami, neprižiūrimi ar kitaip skriaudžiami vaikai, tačiau šių vaizdų neviešinti, o pasidalinti jais tik su policijos pareigūnais ar vaikų teisių sergėtojais.


Šiame straipsnyje: Girtavimasgirtavimas viešoje vietojeTrinyčių tvenkinysvaikų nepriežiūraskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kiek man žinoma, nebėra tokio "trinyčių tvenkinio". jau kuris laikas "Malūno" tvenkiniu jį vadiname oficialiai.

Angele

Angele portretas
Labai gerai padare ,kad nufilmavo

interesantas

interesantas portretas
o tai galima video?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių