Prieš teismą stos Kuršių nerijos miško padegimu kaltinamas aštuoniolikmetis

  • Teksto dydis:

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl šių metų gegužę pajūryje kilusių gaisrų – prieš teismą stos aštuoniolikmetis, kaltinamas padegimais.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, aštuoniolikmetis Š. K. kaltinamas šių metų gegužės 21 dieną tyčia žiebtuvėliu aštuoniose skirtingose vietose padegęs miško paklotę valstybės saugomoje teritorijoje – Kuršių nerijos nacionaliniame parke. Kaip įtariama, dėl vaikino kaltės išdegė beveik 17 arų miško paklotės. Be to, kad suniokota valstybinio parko valstybės saugoma gamtinė teritorija, žala jai siekia 10 tūkstančių eurų.

Analogiški gaisrai per kiek daugiau nei savaitę buvo įvykdyti miško masyve ties Antrąja Melnrage ir dviejose vietose Klaipėdoje. Šie trys gaisrai iš viso suniokojo apie 90 arų miško paklotės, o aplinkai padaryta žala viršija 40 tūkstančių eurų.

Aštuoniolikmetis Š. K. bus teisiamas už valstybinio parko valstybės saugomos gamtinės teritorijos suniokojimą ir už tai, kad visuotinai pavojingu būdu sugadino svetimą turtą.

Dėl padarytų nusikalstamų veikų vaikinas kaltę pripažįsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
uzsakytas tas padegimas buvo, vaikiui pinigeliu dave ir tiek, dabar bijos ka ir pasakyt nes uzmus kalejime.., galetu bekovojantys del kedziu nors vaiku i savo banditiskas razborkes neitraukti..

klp

klp portretas
kiausus jam tuo paciu ziebtuveliu apdeginti,, gaila kad neviduramziai, nusikaltimai kristu 99 proc.

1-am

1-am portretas
O kai Jūsų asmeninio buto duris padegs - irgi taip pat rašysite? Ar jau tada sakysite, kad jis niekšas padegėjas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių