Prokuratūra siekia nuteisti medikę už sukčiavimą neteisėtų skiepų byloje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra apskundė nuosprendį, juo į kaltinamųjų suolą sėdusi medikė buvo išteisinta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Lietuvos apeliaciniam teismui pateiktame apeliaciniame skunde dėl nepagrįsto išteisinimo teigiama, kad kaltinamoji dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi išteisinta nepagrįstai, o teismo padarytos išvados neatitinka bylos aplinkybių. 

Kaip skelbia prokuratūra, apeliaciniu skundu teismo prašoma medikę pripažinti kalta ir skirti jai 4 metų laisvės atėmimo bausmę,jos vykdymą atidedant 3 metams, taip pat skirti 7532 eurų baudą ir įpareigoti atsiprašyti nukentėjusiųjų, atlyginti nusikalstamais veiksmais padarytą žalą.

Teismo taip pat prašoma pakeisti nuosprendžio dalį dėl atmestų nukentėjusiųjų  civilinių ieškinių. Jie viršija 10 tūkstančių eurų.

Vasario 27 dieną Klaipėdos apygardos teismas buvusią medikę ir buvusios medikės įmonę „Imunoprofilaktikos tarnyba“ pripažino kaltais dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine, profesine neteisėtai teikiant skiepijimo paslaugas.

Buvusiai medike ir jos įmonei teismas skyrė po beveik 19 tūkstančių eurų baudas. Teismas taip pat konfiskavo daugiau nei pusę milijono eurų. Įtariama, kad šie pinigai gauti neteisėtai teikiant skiepijimo paslaugas. 

Bylos duomenimis, vienai iš nukentėjusiųjų kilus abejonių ir kreipusis į teisėsaugą dėl jos dukrai atlikto skiepo, pareigūnai ėmė aiškintis įvykio aplinkybes.

Ikiteisminis tyrimas atskleidė, kad 74 metų Margarita Jadvyga Malukienė, būdama įmonės direktore ir gydytoja veiklą ne vienerius metus vykdė be licencijos, suteikiančios teisę teikti bendruomenės slaugos ir šeimos medicinos paslaugas. Tokios licencijos neturėjo ir įmonė, taigi skiepyti pacientų nei įstaiga, nei gydytoja teisės neturėjo. Įtariama, kad neteisėtai teikdama skiepijimo paslaugas, medikė uždirbo pusę milijono eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma taip pat leido moterį patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Dėl šių priežasčių pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, iš dalies nepavyko nustatyti įmonės veiklos ir turto.

Įtariama, kad medikė neturėjo buhalterinės apskaitos dokumentų, pagrindžiančių kelių vakcinų įsigijimą, taip pat pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, nepavyko nustatyti, kokiomis vakcinomis nuo 2014 m. sausio iki 2015 m. kovo ir kokie klientai buvo skiepijami. Aptikta ir kasos taisyklių pažeidimų.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma taip pat leido manyti, kad medikė buhalterinę apskaitą vykdė iš dalies nesilaikydama teisės aktų.

Teisėsaugos pareigūnai mano, kad sukčiaudama ir piktnaudžiaudama, medikė ne tik visuomenėje, galbūt, sukėlė abejonių gydymo įstaigomis, gydymo sistema, bet savo veiksmais diskreditavo gydytojo vardą.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo moterį išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas

Pranas portretas
Jeigu jau Bosienė su savo ryšiais ir turtais negali rasti teisybės, ką kalbėti paprastam žmogui. Gydytojai visada teisūs - tokia aksioma Lietuvoje.

>Musu reikalas

>Musu reikalas portretas
šudo jai o ne paramos.Suauges žmogus-MOTERIS, o turi tokią širdį ir sąžinę, kad nedvejodama(!), prie čia pat sėdinčios motinos(!), mergaitei suleido neaiškų falsifikatą.Jeigu teismas jos nenuteis reiškia ir jis yra mėšo krūva, daranti gėdą Lietuvai kaip teisinei Valstybei

Jeigu prokuratūra

Jeigu prokuratūra portretas
medikais užsiimtų rimčiau ir per keletą metų ,,sumedžiotiems"šundaktariams bent 10čiai metų atimtų licendzijas, tai visiems suktiems eskulapams tuoj pat prapultų noras panašiai apgaudinėti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių