Recidyvistą už antrą žmogžudystę pasiuntė į kalėjimą

Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas vienas griežčiausių nuosprendžių šiais metais – kaltu itin žiauriai nužudžius žmogų pripažintas palangiškis pasiųstas už grotų 16-kai metų, pirmus penkerius jis praleis kalėjime.

Tokios bausmės sulaukęs 47 metų Saulius Narmontas pripažintas itin pavojingu recidyvistu, jo sąžinę slegia antra žiauri žmogžudystė.

Pernai spalio 10-osios naktį Palangos pakraštyje buvo nužudytas jaunas benamis Erikas Žebrauskas. Jau kitos dienos popietę tapo aišku, kad tai padarė S.Narmontas, kuriam auka buvo skolinga šiek tiek pinigų.

Tądien S.Narmontą liudininkai matė su peiliu rankoje. Vyras buvo piktas ir tikino, kad būtinai ką nors nužudysiąs.

Vakare šis vyras kartu su asocialiais sugyventiniais 34-erių Skirmante Auzacalitaite ir 39-erių Romans Stulpinš girtavo. Tą naktį jie išgėrė nemažai degtinės ir tada S.Narmontas prisiminė, kad jaunas benamis Erikas Žebrauskas jam skolingas. Be to, sugėrovai niršo ant jo už apkalbas.

Trijulė nusprendė surasti šį vaikiną ir jį sumušti.

Pusnuogis išvestas iš apleisto namo E.Žebrauskas buvo mušamas ir bandė pabėgti nuo skriaudikų. S.Narmontas jį pavijo ir subadė peiliu.

Formuluodamas kaltinimus prokuroras dėstė, kad nužudymas įvykdytas dar ir todėl,kad ne katą teistas kaltininkas reiškė panieką nuskriaustųjų kastai įkalinimo įstaigoje priklausiusiam E.Žebrauskui.

Teismas šį kaltinimą paneigė, esą kalinių kastos nėra visuotinai pripažįstamas visuomenės sluoksnis, tai esanti viso labo subkultūros kategorija.

Už skausmo žmogui suteikimą sugyventiniai nubausti panašiomis bausmėmis. R.Lapinš skirta devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, S.Auzacalitaitei – aštuonių mėnesių. Abiem bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams, per šį laiką jie įpareigoti susirasti darbą arba registruotis darbo biržoje, nevartoti alkoholio ir būtį namuose nuo 22 iki 6 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fufaike

Fufaike portretas
16 metu uz antra zmogzudyste grieztas sprendimas??kiek reik nuzudyti kad gautum iki gyvos galvos?nieko nesuprantu kas per hu.i.nia toj Lietuvoj dedasi....

esu įsitikinusi

esu įsitikinusi portretas
tokius reikia utilizuoti jau po pirmos žmogžudystės

...

... portretas
Benamis degradavęs alkoholikas nužudė tokį patį likimo draugą ir gavo 16 metų. O sunkūs nusikaltėliai kurie nežinia kiek merginų išprievartavę su oksiku ir galimai nužudę Manekenę laisvėje.. nekalbant apie narkotikų platinimą ir tt...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių