Religiniai fanatikai siautėjo ir anksčiau

Suolai Pirmosios Melnragės paplūdimyje, pasirodo, buvo ne pirmieji, kuriuos sudarkė religiniai fanatikai. Vienas klaipėdietis tokius pat užrašus, skatinančius skaityti Bibliją ir mylėti Dievą, pastebėjo ant naujų suolelių, įrengtų pėsčiųjų ir dviračių take palei Danę.

Pasak miestiečio, šis inventorius buvo suniokotas gerokai anksčiau nei paplūdimyje – prieš kiek daugiau nei mėnesį.

Pėsčiųjų ir dviratininkų tako ruože nuo Liepų iki Panevėžio gatvės buvo apipaišyti keturi suolai.

„Ant jų buvo užrašyti tokie pat religiniai marazmai, kaip ir paplūdimyje. Veikiausiai darbavosi tas pats asmuo. Sutapo ir raštas, ir klaidos“, – teigė vyras.

Klaipėdietis buvo įsitikinęs, kad suoliukus religinio pobūdžio užrašais darko sektantai. Pasak vyro, panašu, kad tai – jauni žmonės.

Klaipėdiečio manymu, tokių atvejų padėtų išvengti vaizdo stebėjimo kameros. Jų bent kelias reikėtų pastatyti palei Danę besidriekiančiame pėsčiųjų ir dviratininkų take.

„Vaizdo stebėjimo kameros ne tik sudrausmintų, bet ir padėtų išaiškinti vandalus“, – komentavo vyras.

Pirmadienį ant suolų, įrengtų pėsčiųjų ir dviratininkų take palei Danę, užrašų jau nebebuvo.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad informacija apie religiniais užrašais suniokotą inventorių jo nepasiekė.

„Gal apie tai buvo pranešta už priežiūrą atsakingai darbuotojai, bet ji dabar atostogauja“, – tvirtino vadovas.

Paplūdimių prižiūrėtojai juodu markeriu aprašinėtus naujus suolus ir gelbėtojų postą Pirmojoje Melnragėje rado prieš pusantros savaitės. Keverzonės ragino skaityti Bibliją, pažinti Jėzų Kristų, atgailauti už savo nuodėmes. Užrašuose buvo daug klaidų.

Vėliau panašios rašliavos pastebėtos ir ant keleivių laukimo paviljono Pirmojoje Melnragėje. Manyta, kad vandalai pasidarbavo tą patį vakarą, kai suniokojo paplūdimyje stovinčius suolus.

Paplūdimių prižiūrėtojai nuvalė keverzones nuo suolų, juos perdažė.

Pastatų sienų, kito turto terliotojams gresia ne tik administracinė – įspėjimas arba bauda iki 579 eurų, bet ir baudžiamoji atsakomybė. Tai priklauso nuo padarytos žalos dydžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aga

aga portretas
o as manau kad cia tie chrisnaidai,kurie ikyriai lenda su savo demagogijom..

komuniaga

komuniaga portretas
palei DANGĘ.

asas

asas portretas
palei dane jau ziema jie buvo ne tik aprasineti bet ir sulauzyti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių