Rusijos pilietis bus teisiamas dėl nedeklaruotų pinigų gabenimo

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje bus teisiamas Rusijos pilietis A.V., kuris norėjo į Lietuvą įvežti nedeklaruotus pinigus.

38 metų vyras muitininkams įkliuvo pernai spalį, kai vykdamas iš Rusijos ir kirsdamas Klaipėdos teritorinės muitinės Nidos kelio postą, keliavo į Lietuvą. Muitinės kontrolės darbuotojams A.V. teigė su savimi turintis tik pilną automobilio baką degalų, butelį alkoholio ir 20 pakelių cigarečių. Tačiau pareigūnams patikrinus Rusijos piliečio daiktus, buvo rasta daugiau nei 20 tūkstančių eurų, 140 Lenkijos zlotų ir daugiau nei 16 tūkstančių Rusijos rublių.

„Šalia įvažiavimo į Lietuvos Respubliką iš Rusijos Federacijos pusės yra stendas su informacija keleiviams, kertantiems valstybės sieną. Stende pateikta informacija apie tai, kad prieš atvykstant į Europos Sąjungą ar iš jos išvykstant privalu deklaruoti sumą, kuri siekia ar viršija 10 tūkstančių eurų. Tokia pat informacija yra skelbiama ir pasienio administraciniame pastate keleivių salėje kabančiame plakate, ir deklaracijų pildymo pavyzdžių segtuve“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė.

Kaltinamasis A.V. yra įmonės, kuri užsiima statybinių medžiagų tiekimu iš Europos Sąjungos, direktorius. Į Lietuvą jis keliavo susitikti su verslo partneriu, su kuriuo bendradarbiauja ne vienus metus.

Už tai, kad per Lietuvos sieną gabeno privalomus pateikti muitinei daiktus, kurių vertė viršijo 250 MGL dydžio sumą, bet jų nepateikė muitinės kontrolei, kaltinamasis A.V. gali būti baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių