Sąmokslo teorija bendroje virtuvėje

Gyventi su kaimynais, naudojantis bendra virtuve ar koridoriumi, nėra lengva. Bet jeigu vienas kaimynų nesistengia rasti bendros kalbos ir net surengia išpuolius, žmonės neranda kitos išeities, kaip apskųsti smurtautoją pareigūnams.

Gyventi su kaimynais, naudojantis bendra virtuve ar koridoriumi, nėra lengva. Bet jeigu vienas kaimynų nesistengia rasti bendros kalbos ir net surengia išpuolius, žmonės neranda kitos išeities, kaip apskųsti smurtautoją pareigūnams.

Mama ryžosi ginti dukrą

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo 51 metų Edmundas G. pripažintas kaltu sukėlęs skausmą svetimam vaikui bei sutrikdęs viešąją rimtį.

Mažametės mergaitės mama teisinėmis priemonėmis stojo ginti kaimyno užpultos savo dukters. Jos naudai liudijo ir kita kur kas solidesnio amžiaus moteris.

Visi šie žmonės gyvena I.Kanto gatvės 8-ajame name, naudojasi bendru koridoriumi, o kai kurie – ir virtuve. Teisme buvo minimas tik vienas konfliktas, kurio metu nuo agresyvaus Edmundo G. elgesio nukentėjo nepilnametė.

Vieną šių metų gegužės pradžios vakarą ji išėjo į bendro naudojimo koridorių, kur stovėjo šeimos skalbyklė. Vaikas į ją norėjo įkišti rūbų. Tuo metu koridoriuje atsirado ir Edmundas G.

Spraigė guma į ranką

Netrukus į savo kambarį mergaitė parbėgo labai išsigandusi ir papasakojo, kad kaimynas ją pargriovė ant žemės.

Šį kartą nepilnametės mama nusprendė nebetylėti. Mat tai buvo ne pirmas atvejis, kai sunkiai nuspėjamo elgesio kaimynas užsipuola buto gyventojus.

Netrukus policiją pasiekė moters pareiškimas. Edmundą G. apskundė ir kiti nuo jo nukentėję gyventojai.

Dar tyrimo metu pas ikiteisminio tyrimo teisėją atvesta mergaitė pasakojo, kad kaimynas ją pargriovė ant žemės ir, išsitraukęs iš kišenės gumą, ja tris kartus spriegė į ranką.

Nors sužalojimai nebuvo reikšmingi, tačiau vaikas patyrė nemenką psichologinę traumą.

Nori tik ramybės

Edmundas G. nepripažino kaltės. Vyras net paskelbus nuosprendį neskubėjo išeiti iš teismo salės ir tvirtino, kad buvo nepagrįstai apkalbėtas, kad prieš jį susimokyta, o pagyvenusią kaimynę, kuri liudijo byloje, viešai vadino išprotėjusia.

Ketvirtadienį Edmundui G. skirtas pusmetis laisvės atėmimo, tačiau šios bausmės vykdymas atidėtas metams. Tai reiškia, kad net menkiausias nusižengimas jam lemtų kelionę į pataisos namus.

Mergaitės mama ikiteisminio tyrimo metu buvo pareiškusi, kad prašys atlyginti vaikui padarytą neturtinę žalą, ir buvo ją įvertinusi 4 tūkst. litų. Tačiau teismo proceso metu ji ieškinio atsisakė, tad jis nebuvo priteistas.

Šio buto gyventojams veikiausiai reikia tik ramybės. Tuo metu savo nekaltumu įtikėjęs nuteistasis žada pasisamdyti advokatą ir apskųsti nuosprendį.

Mano, kad kaimynai susimokė

Netrukus šis vyras vėl aiškinsis teisme ir vėl bus narpliojami jo santykiai su kaimynais. Šį kartą bus kalbama apie suaugusio kaimyno užpuolimą bei sužalojimą metaliniu strypu.

Nesuprantama, kodėl pareigūnai nusprendė, kad tai yra tik šių dviejų vyrų reikalas, ir pasiūlė nukentėjusiajam kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Įstatymas numato galimybę kaltininkui atsiprašyti nukentėjusiojo, o šiam atleisti kaltę ir ginčą baigti teismui nė neprasidėjus. Tačiau, panašu, Edmundas G. koneveikia visus aplinkui ir savo paties kaltės dėl konflikto neįžvelgia.

Į policiją šių metų gegužę kreipėsi ir pensinio amžiaus šio buto gyventoja. Moteris minėjo jau seniai patirianti nuolatinį kaimyno terorą. Kur kas jaunesnis vyras ne tik nejaučia pagarbos svetimai moteriai, bet ir neva leido sau ją žeminti bei prieš ją smurtauti.


Šiame straipsnyje: kaimynaibendra virtuvėsmurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pff

Pff portretas
O kaip gyventi bendroje virtuvėje kai kaimynė ir jos vyras yra psichiniai ligoniai? Pila vaistus į maistą, gadina spynas, pjausto elektros laidus, mušasi, o kai atvažiuoja policija vaizduojasi gerus žmones nesuprantančius kodėl jų pareigūnai kažko klausinėja. O viskas tik tam kad išguiti bendraturtį ir vieniems gyventi tame bute. Žmogaus niekas negina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių