Saulės akmens vagis į teismą atėjo su peiliu

Saulės akmeniu vadinamą gintaro luitą prieš daug metų iš muziejaus pavogęs Linas Mileška pirmadienį į Klaipėdos miesto apylinkės teismą atėjo nešinas peiliu. Vyras širdo ant teisėjos, priėmusios jam nepalankų sprendimą.

Apie 11.40 val. 45-erių L.Mileška panoro susitikti su teisėja Violeta Olcvikiene arba jos sekretore. Vyras norėjo, kad teisėja pakomentuotų nutartį, kuria ji atmetė šio asmens skundą.

„Jis buvo labai piktas, koneveikė visus ir liejo pyktį necenzūriškais žodžiais. Mačiau, kad iš jo portfelio kyšojo peilio kotas. Šis žmogus patarėjų kabinete užsirūkė. Paprašiau, kad nerūkytų ir palauktų koridoriuje, kol susisieksiu su teisėja. Jis išėjo, bet per stiklines duris mačiau, kad jis vėl užsirūkė, – pasakojo apie susidūrimą su L.Mileška Klaipėdos miesto apylinkės teismo atstovas spaudai Kęstutis Butvydas. – Pasakiau, kad būsiu priverstas kviesti policiją. Taip ir padariau. Buvo akivaizdu, kad šis žmogus gali sukelti pavojų teismo darbuotojams.“

Pareigūnai neužtruko. Patruliai atėmė iš pikto vyro peilį su sprindžio ilgio ašmenimis ir pareikalavo pateikti asmens dokumentus. L.Mileška jiems nesipriešino, bet pasipiktino tokiu reikalavimu.

Nugabentas į 1-ąjį policijos komisariatą jis neaiškino, kodėl į teismą atsinešė peilį, tačiau apie jo ketinimus galima spėti.

L.Mileška vis dar bando rasti teisybę ir kaltus jo žiedų dingimo byloje. Mat prieš 11 metų, kai dėl gintaro luito vagystės šis vyras buvo suimtas, atlikę pas jį kratą pareigūnai paėmė keturis žiedus.

Po daugelio metų vyras nusprendė juos atsiimti, bet sužinojo, kad du žiedai su gintaro akutėmis ir inkliuzais juose dingo.

L.Mileškos bandymai rasti kaltuosius buvo tokios pat bevaisės, kaip ir žiedų paieškos.

Prokurorai L.Mileškai atsakė, kad senaties terminas jau nebeleidžia ieškoti šių vertybių kaltininko. Tada vyras kreipėsi į teismą, bet ir iš čia sulaukė panašaus atsakymo apie tai, kad prokurorai nepradėjo bylos pagrįstai.

Užuot dar kartą apskundęs sprendimą Klaipėdos apygardos teismui, L.Mileška parašė Klaipėdos miesto apylinkės teismui dar vieną skundą. Tačiau šį kartą vyras tai padarė nesilaikydamas reikalavimų, todėl teisėja V.Olcvikienė jo skundą atmetė.

Būtent šis sprendimas taip supykdė L.Milešką, kad jis atėjo į teismą nešinas peiliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių