Šilutėje pasieniečiams vėl įkliuvo pagarsėjusi prekiautoja kontrabandiniais rūkalais

  • Teksto dydis:

Šilutės autobusų stotyje pasieniečiai vėl sulaikė pagarsėjusią prekiautoją kontrabandiniais rūkalais. Šios šilutiškės „sąskaitoje“ – nesumokėtų baudų už daugiau kaip 150 tūkst. litų.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Šilutės autobusų stotyje stebėjo gerai žinomą ir nekart jiems įkliuvusią 55 metų šilutiškę. Pasieniečiai užfiksavo ir sandėrį – nelegali prekiautoja kitai moteriai pardavė 40 pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių „Fest“ bei „NZ Gold“.

Pardavėja ir pirkėja VSAT pareigūnų buvo sulaikytos su įkalčiais.

VSAT Pagėgių rinktinėje pasieniečiai pardavėjai dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo  administracinės bylos teiseną. Nekart už analogiškus pažeidimus įkliuvusiai Šilutės gyventojai gresia maksimali už tokius pažeidimus numatyta administracinė bauda, kuri sieks nuo 20 iki 50 tūkst. litų. Sprendimą šioje byloje priims teismas.

Atsakomybės neišvengs ir iš šios moters kontrabandinių rūkalų įsigijusi 54 metų pirkėja. Jai irgi pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą pirkėjai gresia bauda nuo 1 iki 5 tūkst. litų.

Po apklausos abi sandėrio dalyves pasieniečiai paleido.

Neabejojama, kad pardavėjai skirta dešimttūkstantinė bauda tik papildys įspūdingą šios šilutiškės „pasiekimų“ sąrašą – jai skirtų ir nesumokėtų baudų suma jau perkopė 150 tūkst. litų. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir prekybos kontrabandinėmis cigaretėmis šilutiškė nesyk yra įkliuvusi ir VSAT, ir policijos pareigūnams.

Paskutinį kartą pasieniečiai ją sulaikė birželį, kai turėdami informacijos apie nelegalią prekybą rūkalais patikrino moters butą.

Kontrabandinių rūkalų pardavimu besiverčianti ir baudų nemokanti moteris yra bedarbė, gauna valstybės skiriamas pašalpas. Be to, savo nelegalią veiklą ji teisina tuo, kad augina nepilnametį vaiką ir turi sveikatos problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teip

Teip portretas
Keisti istatymai pas mus, galimai sukurti vagims ir kito plauko aferistams. Jei negali atiduoti skolos ar sumoketi uz bauda, skolininkas turetu buti priverstinai idarbintas viesiems darbams ir tegul dirba, kol susimokes. O dabar apsimeta nemokiais, nors vazinejasi naujais automobiliais, turi bendroves ir panasiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių