Skiepų kabineto savininkei skirta minimali bauda

Skiepų kabineto, esančio uostamiesčio Smiltelės gatvėje, vadovė gydytoja Margarita Jadvyga Malukienė vykdė sveikatinimo veiklą neturėdama tam teisės.

Skiepų kabineto, esančio uostamiesčio Smiltelės gatvėje, vadovė gydytoja Margarita Jadvyga Malukienė vykdė sveikatinimo veiklą neturėdama tam teisės.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas penktadienį paskelbė sprendimą Administracinės teisenos byloje ir nubaudė M.J.Malukienę minimalia už tokį nusižengimą numatoma nuobauda – 579 eurų bauda.

Teismas atsižvelgė į kelias lengvinančias aplinkybes – gydytoja neturi galiojančios nuobaudos, pripažino kaltę ir dėl savo nusižengimo labai gailėjosi. Be to, taikyta švelniausia įmanoma bausmė, nes 71-reių M.J.Malukienė yra vyresnė nei 65 metų amžiaus.

Nukentėjusiosios Dainos Bosas civilinis ieškinys patenkintas iš dalies. Moteris prašė priteisti jos naudai visą advokatei sumokėtą sumą – beveik tūkstantį eurų. Teismo sprendimu M.J.Malukienė turės atlyginti D.Bosas naudai 500 eurų. 

Priminsime, kad Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos sustabdė įmonės „Imunoprofilaktikos tarnyba“ licenciją bei pačios gydytojos leidimą vykdyti tokią veiklą šių metų vasario 20 dieną. Nuo tada M.J.Malukienė neturėjo teisės priimti pacientų, paskiepijo ne mažiau penkių pacientų.

Viena jų buvo D.Bosas dukra. Mergaitės mamai kilo įtarimų dėl suleistos vakcinos, nes gydytoja nedavė moteriai medikamento pakuotės. Pradėjusi aiškintis, kodėl taip atsitiko ir iškėlusi į viešumą šį įvykį moteris, pati to nežinodama demaskavo ir faktą, jog M.J.Malukienė skiepijo pacientus neturėdama licencijos. Šis leidimas teikti sveikatinimo paslaugas buvo pasibaigęs dar vasario mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mosėdis

mosėdis portretas
1963 m jadyga baigė vidurinę Aukso Medaliu 1969 m VU medicinos fakultetą su pagyrimu jos tėvų neužkliūk stribė blusa

k

k portretas
blusa tikra stribė

Kada

Kada portretas
atsirado Margarita? Visa gyvenima pacientai zinojo kaip Jadvyga. Tai gal cia ne ta moteris? Ar galejo senatveje tapti Margarita?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių