Sprendimo viešai nepaskelbusiai teisėjai iškelta drausmės byla

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) antradienį iškėlė drausmės bylą Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjai Violetai Balčiūnienei, kuri viešai nepaskelbė sprendimo administracinėje byloje, nors į jį buvo atvykusi nukentėjusioji.

Paaiškėjus pažeidimui, teisėja išsisukinėjo ir melavo, nustatė TEDK. Iškelta drausmės byla bus perduota Teisėjų garbės teismui.

Kaip skelbia Nacionalinė teismų administracija, teikimą dėl teisėjos V.Balčiūnienės elgesio pateikusi klaipėdietė nurodė, kad numatytą dieną jai atvykus į teismą išklausyti administracinių teisės pažeidimų bylos, kurioje ji nukentėjo, sprendimo, jis nebuvo paskelbtas. Vėliau, susipažinusi su teismo posėdžio protokolu, perskaitė, kad į sprendimo paskelbimą neatvykus proceso dalyviams, teisėja esą paskelbė priimtą sprendimą. R.D. prašė teisėjai iškelti drausmės bylą dėl netinkamo elgesio.

Išnagrinėjusi teikimą ir teisėjos paaiškinimą, TEDK nutarė V.Balčiūnienei iškelti drausmės bylą. Komisijos sprendimą lėmė ir tai, kad raštu pateiktame paaiškinime teisėja neigė pareiškėjos argumentus dėl procesinio sprendimo nepaskelbimo.

Tačiau nagrinėdamas pareiškėjos R.D. apeliacinį skundą dėl V.Balčiūnienės priimto sprendimo, Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad pareiškėja teisi – teismo sprendimas nebuvo paskelbtas.

Dėl dar trijų nagrinėtų teikimų, kuriuose prašyta teisėjams iškelti drausmės bylas, TEDK apsiribojo jų svarstymu komisijos posėdyje, nes nustatyti pažeidimai nebuvo šiurkštūs ir nesukėlė rimtesnių pasekmių. Vienu atveju komisija nenustatė etikos ir drausmės pažeidimo požymių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių