Strypu – moteriai per galvą

Pinigų reikėjo alkoholiui. Draugai padėdavo užstatyti pagrobtus telefonus lombarde ir pragerti atimtus pinigus. Visos aukos – vyresnės moterys, joms buvo trenkta per galvą metaliniu strypu, o viena patyrė pavojingą gyvybei sužalojimą.

Nesitikėjo grėsmės iš poros

2016-ųjų pradžia Klaipėdoje buvo nerami – kriminalinių įvykių suvestinėje kiekvieną dieną būdavo pranešama apie apiplėštas moteris, užpuolikas jų tykodavo vėlai vakare arba naktį ar net anksti ryte.

Sausio 9-ąją viena klaipėdietė pusvalandį prieš vidurnaktį ėjo po viešnagės pas seserį namo. Debreceno gatvės ir Taikos prospekto sankryžoje moteris pamatė porą – merginą ir vaikiną. Moteris nesitikėjo, kad šie jauni asmenys jai gali kelti grėsmę. Netrukus už nugaros ji išgirdo besivejančio žmogaus žingsnius ir pajuto smūgį į galvą.

Nepažįstamasis stvėrė jai nuo peties rankinę. Dar tebegulėdama ant žemės, apiplėštoji pamatė nubėgantį tą patį vaikiną, kuris ėjo su mergina.

Du atsitiktiniai praeiviai bandė vytis nusikaltėlį, bet jam pavyko pasprukti. Nukentėjusioji prarado bankų kortelių, telefoną, buto raktus ir itin brangų jai kaupiklį, kuriame buvo jos išversta knyga.

Medikai susiuvo moteriai žaizdą, todėl jai mėnesį teko vaikščioti su skarele.

Vos po paros, sausio 10-osios vakare, eidama iš darbo, vieno prekybos centro darbuotoja pamatė iš paskos einančius du vaikinus. Po akimirkos ji pajuto smūgį į galvą, nugriuvo ir prarado sąmonę.

Kai atsipeikėjo, nebeturėjo rankinės. Sužeistoji parėjo namo, bet tą patį vakarą greitoji pagalba nugabeno ją į ligoninę. Medikai moteriai diagnozavo hematomą galvoje.

Praėjus daugiau nei dešimčiai mėnesių po šio įvykio nukentėjusioji teisme pasakojo negalinti dirbti, praradusi darbingumą, baiminasi bet kur eiti viena.

Ši moteris prarado piniginę, 40 eurų, raktus, korteles.

Kalėdinis vakarėlis atsirūgo

Vos po pusės paros, 5 val. ryto, kita moteris Taikos pr. ties 77 namu skubėjo į darbą. Tokiu ankstyvu metu gatvėje jau sukiojosi du vaikinai ir mergina. Vienas jų staiga priėjo, smogė į petį, pargriovė, atėmė rankinę ir nubėgo. Joje buvo piniginė, 100 eurų, telefonas, kosmetinė. Ištikta šoko moteris nuėjo į darbą. Kai grįžo namo, kiemsargis jai atnešė piniginę, asmens tapatybės kortelę, nuolaidų korteles. Jis sakė, kad rado šiuos daiktus prie darželio.

Sausio 13-osios naktį, apie 3 val., S.Šimkaus gatvėje einanti iš kalėdinio vakarėlio moteris gavo smūgį į galvą ir prarado rankinę. Atsipeikėjusi auka nuėjo pas netoli gyvenančią dukrą. Iškviesti policininkai apžiūrėjo įvykio vietą, bet atimtų daiktų nerado. Moteris prarado viską, ką paprastai nešiodavosi: piniginę, telefoną raktus, visus dokumentus.

Draugė padėdavo pragerti

Pranešimai apie moterų apiplėšimus nutrūko sausio 13-ąją, kai buvo sulaikytas 19-metis Dovydas Galdikas. Tyrimo metu jaunasis nusikaltėlis pasakojo šių įvykių aplinkybes ir iš dalies prisipažino kaltu. Teisme kaltinamasis atsisakė duoti parodymus.

Visais atvejais pagrobtus telefonus lombarduose jam padėdavo parduoti sugėrovai ir draugė. Mergina neneigė ne kartą mačiusi, kaip D.Galdikas plėšikavo ir padėdavo raustis aukų rankinėse.

Draugužiai taip pat žinojo, kad į lombardus neša ne jo telefonus, tačiau nesibodėjo realizuoti pagrobtų daiktų ir drauge girtavo už gautus pinigus.

D.Galdikas anksčiau buvo du kartus teistas už panašius nusikaltimus ir daugybę kartų už administracinius nusižengimus, plėšikas niekur nedirba.

Klaipėdos apygardos teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis įvykdė keturis įžūlius apiplėšimus, vieną jų lydėjo sunkus sveikatos sutrikdymas, todėl jam paskirta griežta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė. Bet tai dar ne viskas.

Jis turės atlyginti visų keturių aukų patirtą turtinę ir neturtinę žalą bei atseikėti ligonių kasoms už moterų gydymą ir "Sodrai" už sužalotoms moterims išmokėtą nedarbingumo pašalpą. Ieškinių suma viršija 10 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To-RK

To-RK portretas
Turbūt pats niekada nesi gavęs į pakaušį iš nugaros todėl ir esi gailestingas kaip mūsų teisėjai.O aš gavau ir kraujas buvo išsiliejęs.Patikėk tikrai skauda ir po to dar ilgai skauda.Taip kad man nusispjauti ant tavo nuomonės,parodytu kas tą tipą dantis jeigu jų dar turi visus po vieną suskaičiuočiau.Ir manau kad man daugelis pritars.Daugelis pasisako už mirties bausmę,bet esam €U, negalima.Kiti iki gyvos galvos,vėl šūdas,šerk tokį suskį iš savo prakaitu uždirbtų pinigų.Priteisiamos tikrai ne mažos sumos, bet iš kur jie jas atiduos.Tenai sėdi be darbo ir dar ėsti na haliavu gauna .Siūlyčiau visus kurie ten yra etatiniai egzemplioriai,teisti n kartų sukurti darbo vietas ir tegu darbuojasi kol padengs skolą,tuo pačiu ir savo išlaikymą . Gal tada susimąstė?O gaminti tikrai yra ką,verslininkai skundžiasi kad trūksta darbo rankų .Ten to gero užtektinai,jau greit nebetilps.

To-žiauru atsakau į tavo komentarą

To-žiauru atsakau į tavo komentarą portretas
Paaiškink fenomeną,kaip Lietuvoje sąžiningai užsiimant verslu per kelis dešimtmečius,o kai kurie ir per dešimtmetį sugebėjo sukaupti tokius turtus. Vakarų šalyse per kartų kartas kaupdavo,plėtodavo verslą su retomis išimtimis kol tapdavo milijonieriaus.Gal kokią aukso ar deimantų gyslą atkasė?Nu neteko girdėti.Taip kad jeigu esi vienas iš tų "sąžiningųjų" tyliai būk slėpdamas pajamas, mokėdamas minimumą,dalį atiduodamas vokeliuose.Ir dar tu nevisai teisus teigdamas kad reikia turėti galvą.Taip galvą reikia turėti, bet labiausiai reikia turėti nagla snukį kad galėtum lipti per kitų galvas jas traiškydamas ,o aplinkiniams ar per televiziją šypsotis ir dėtis didesniu kataliku už popiežių.

Nukentėjusioji

Nukentėjusioji portretas
Baisu kai nukenti fiziškai ir finansiškai, bet psichiškai ką reiškia, tai kas nenukentėjo, tas nesupras. Kai eidama gatve lig šiol bijau apriešais ateinančio jaunuolio, nors jau 4 metai praėjo
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių