Su ginkluotu žudiku prasilenkė šimtai klaipėdiečių – jis pėsčiomis traukė į Dituvą

Antradienio rytą peiliu nudūręs žmoną ir po penkių valandų policijos sulaikytas 44 metų klaipėdietis Jonas Zeniauskas vakare tyrėjams davė pirmuosius parodymus. Vyras prisipažino žiauriu nusikaltimu.

Po egzekucijos Naujakiemio gatvės daugiabutyje, patykojęs anksti į darbą darželyje skubančios žmonos, ją užpuolęs ir nužudęs, J.Zeniauskas pasislėpė daugiabučių kiemuose. Aiškėja, kad vyras kurį laiką blaškėsi po miestą ir Šilutės plentu patraukė pietinio išvažiavimo iš miesto link.

Nors tuo metu visos žiniasklaidos priemonės skelbė, kad ieškomas po miestą besiblaškantis peiliu ginkluotas žudikas, vairuotojai nelabai kreipė dėmesį į pėsčiomis šalikele Dituvos link traukiantį vyrą.

Nuo pusės aštuonių ryto vyras per kelias valandas įveikė apie 17 kilometrų iki šeimos sodo sklypo Dituvoje.

Vyrui įsukus į siaurą sodų kvartalo keliuką, jį pastebėjo kaimynas. Vyras matė, kaip jam atpažįstamas J.Zeniauskas įsmuko į sode esantį pagalbinį pastatą. Tuomet žmogus paskambino policijai ir nurodė kur slepiasi žudikas.

15 val. sulaikius įtariamąjį, pareigūnai antradienio vakarą ėmėsi pirminių apklausų.

„Kaltę jis pripažįsta. Sunku su juo dėl tų motyvų, mums svarbu pradžiai išsiaiškinti bendrą jo poziciją. O toliau žiūrėsime tuos niuansus. Sulaikymo metu jis buvo neblaivus“, – tikino Klaipėdos Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Mindaugas Petrusevičius.

Pirminių apklausų metu kriminalistai nusistatė pirmines įvykio aplinkybes. Sulaikant J.Zeniauską, jis išvydęs pareigūnus, ištraukė peilį ir nukreipė į save. Vyras tikino, kad nusižudys.

Kol kas tiksliai nenustatyta ar tai ir buvo nusikaltimo įrankis, tai paaiškės po išsamios teismo medicinos ekspertų išvados.

Pirminės apžiūros metu, pareigūnai įtarė, kad moteriai galėjo būti suduotas vienas ir mirtinas peilio dūris į krūtinę.

„Nežinia ar jis turėjo planų bėgti ir toliau slapstytis. Jis buvo mažai bendraujantis, draugų neturėjo. Nežinia kur jis būtų bėgęs ir pas ką? Tyrimo eigoje paaiškės, ar būtina bus psichologinė-psichiatrinė ekspertizė“, – svarstė M.Petrusevičius.

J.Zeniauskui pagal 129 Baudžiamojo kodekso straipsnį už savo artimojo giminaičio ar šeimos nario nužudymą gresia nuo 8 iki 20 metų kalėjimo arba įkalinimas iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Zveris,atiduoti ji tigram i zoologijos soda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių