Sukčiai apmulkino kapitoną

Sukčių pilna ne tik Lietuvoje. Skirtumas tarp jų tas, kad mūsų šalyje apgavikai ieško ir vis dar randa aukų nuvalkiotais būdais. Tarptautiniai apgavikai taikosi į turtingesnių žmonių pinigines ir apgaudinėja vis rafinuotesniais būdais. Tuo įsitikino Klaipėdoje gyvenantis jūrų kapitonas.

Trečiadienį į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 66-erių klaipėdietis jūrininkas.

Jis pasiskundė praradęs 7 429 eurus, kuriuos iš jo išviliojo kažkokie žmonės, prisistatę Jungtinėje Karalystėje veikiančios bendrovės atstovais.

Klaipėdietis norėjo gauti jūrų kapitono darbą, tad aktyviai bendravo internetu su šiais asmenimis. Nuo šių metų sausio iki vasario pabaigos vyko susirašinėjimas.

Kapitonas mokėjo pinigus, eurus pervesdamas į skirtingas sąskaitas už darbo vizą, socialinį draudimą bei įdarbinimą.

Kai pervesta suma susidarė gana didelė ir vyras pradėjo reikalauti pažadėtojo darbo, jį žadėję asmenys bendravimą nutraukė.

Kiek palaukęs jūrininkas susivokė, kad buvo apgautas, tada kreipėsi į policiją.

Tyrimą atlikti pavesta Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnams.

Pirminė informacija verčia manyti, kad apgavikai pasivadino Jungtinėje Karalystėje registruota bendrove, tačiau gali paaiškėti, kad tokios įmonės visai nėra arba jos vardu prisidengė nežinia kur esantys sukčiai.

Policininkų nestebina, kad patyręs jūrų vilkas užkibo ant gudriai pakišto jauko.

Pasirodo, tautiečiai patiki ir kur kas primityvesniu melu.

Pavyzdžiui, būta žmonių, kurie patikėjo, kad paveldėjo milijonus iš užsienyje mirusių giminaičių, kurių nė nepažinojo ir apie jų egzistavimą nenutuokė.

Sukčių aukos patikėjo neregėta laime ir noriai siuntė tūkstančius "palikimui įteisinti" bei kitokiems išgalvotiems reikalams apmokėti.

Ne kartą būta atvejų, kai mūsų šalies piliečiai, norėdami gauti netikėtą palikimą, patys skolindavosi nemenkas sumas iš pažįstamų, bankų ar net greitųjų paskolų bendrovių.

Tikroji tiesa paaiškėjo tada, kai sukčiai jau būdavo pasipelnę milžiniškomis sumomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu nu

Nu nu portretas
Afrikos sukčiai ir apsimeta,kad iš Britanijos yra ir siūlo darbą. Esu kalbėjusi,tiksliau susirašinėjusi su vienu amerikiečiu,tai jis sakė,kad sukčių kelias yra JAV,Vokietija,Britanija,Rusija,Indija ir Afrikos valstybės. Jie nieko negali padaryti,nes internete yra nuotraukos ir jas vagia sukčiai.

tai

tai portretas
daugiausiai /ateiviu/ ir ju palikuoniu darbas juk jie uzsigime specai nuo revoliucijos laiku runkeliai....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių