Sukčiai iš moterų išviliojo daugiau nei 21 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Kretingoje bus teisiami daugiau nei 21 tūkst. eurų iš moterų išvilioję telefoniniai sukčiai.

Dviems vyrams iš Klaipėdos apskrities gyventojų apgaule išviliojusiems daugiatūkstantines sumas gresia belangė. Ne kartą teistų vyrų bylą Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Inga Mačiulienė perdavė teismui.

Vienas iš kaltinamųjų anksčiau teistas 14 kartų. Jis veikė su nenustatytais bendrininkais.

Apgaule prisistatęs namų valdos darbuotoju, netikrų pinigų tikrintoju, policijos pareigūnu, iš 3 moterų iš viso išviliojo 21 tūkstantį 620 eurų, skelbia prokuratūra.

Visais atvejais nukentėjusiosioms buvo skambinama į fiksuoto ryšio telefonus, teigiama, kad jos gali turėti padirbtų pinigų, tad būtinai juos reikia patikrinti.

Nenustatyti įtariamojo bendrininkai pirmiausia išsiaiškindavo, kiek moterys namuose turi grynųjų, paskui pasiųsdavo vieną iš kaltinamųjų tuos pinigus paimti.

Du kartus vyras į rankas paėmė neva patikrinti grynuosius ir su jais spruko. Trečią kartą prisistačius policijos pareigūnu, o moteriai paprašius parodyti pažymėjimą, vyras jai smogė kumščiu. Čiupęs 14 tūkst.  eurų, jis spruko.

Kaltinamasis, be to, kad bus teisiamas dėl sukčiavimo, taip pat jam teks atsakyti ir dėl plėšimo. Jam dėl panaudoto fizinio smurto gresia 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Viename nusikalstamos veikos epizode, įtariama, taip pat dalyvavo ir kitas kaltinamasis, jis anksčiau teistas 8 kartus.

Kol bendrininkas nuėjo iš moters išvilioti pinigus, vyras liko stebėti ir saugoti aplinką. Vyras bus teisiamas dėl to, kad apgaule savo ir kitų asmenų naudai padėjo įgyti svetimą turtą.

Kaltinamųjų byla kovo pradžioje perduota Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
is kur tokie pinigai? Visi verkia dejuoja kad neturi piniguTik sukciai pasisuka ir byra pinigeliai kaip pasakoj avineli, pasipurtik! O vasaros metu kokia gausybe masinu plente i Palanga!!!! Visi ubagai vaziuoja! Kokie stenekliai ir bambekliai esame,

nuotraukoje

nuotraukoje portretas
Ka ten I.Simonyte skaito atsisedusi ant suolo,darbo metu,niekaip neyziuriu. )

albinas

albinas portretas
o sako kad pencinikai blogai gyvena, jie tik ir atiduoda sukcem tukstancius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių