Sukčių ataka - prieš rusų bendriją

Telefoniniai sukčiai apšvarino rusų bendrijos "Lada" banko sąskaitą. Labdaringais darbais garsėjančios bendrijos pirmininkė įsitikinusi, kad jos nuoširdumas atvėrė kelius nusikaltėliams žmonių suaukotų pinigų link.

Telefoniniai sukčiai apšvarino rusų bendrijos "Lada" banko sąskaitą. Labdaringais darbais garsėjančios bendrijos pirmininkė įsitikinusi, kad jos nuoširdumas atvėrė kelius nusikaltėliams žmonių suaukotų pinigų link.

Pasidavė įtaigai

Bendrijos "Lada" pirmininkė Svetlana Vasičkina dienraščiui prisipažino, kad telefoninių sukčių skambučio sulaukė sekmadienį, rugpjūčio 25 dieną, kai jokia valstybinė įstaiga ir bankų filialai nedirba.

"Nors buvo sekmadienis, aš net nesusimąsčiau, kad taip galėjo būti specialiai elgiamasi. Juk sekmadienį į banką nepaskambinsi ir neišsiaiškinsi, ar sakoma tiesa", – tikino S.Vasičkina.
Nusikaltėliai moterį įtikinėjo padėti sučiupti neva pinigus plaunančius aferistus.

"Skambinęs vyras prisistatė policijos pareigūnu. Jis aiškino, kad per banko sąskaitą kažkokie nusikaltėliai plauna pinigus. Žmogus net vardijo nusikaltėlių pavardes. Aš patikėjau, nes neseniai buvo pavogti mano asmens dokumentai ir banko kortelės", – pasakojo S.Vasičkina.

Klaipėdietė pati išklojo skambinusiajam, kur ir kada ji neteko dokumentų.

Aferistai pokalbio metu ramino rusų bendrijos "Lada" pirmininkę ir įtikinėjo, kad policija esą jau lipa nusikaltėliams ant kulnų.

"Todėl buvo pasakyta niekam apie tai nepasakoti. Nusikaltėliai kalbėjo labai profesionaliai. Pokalbio metu neva buvau sujungta su banko administracijos darbuotoju, telefono ragelyje girdėjosi specifinė muzikėlė, kuri pasigirsta laukiant, kol atsilieps banko darbuotojas", – apie apgavystės scenarijų pasakojo moteris.

Mulkino pusantros valandos

S.Vasičkinai neva banko administracijos darbuotojas aiškino, kad jie įtaria nusikaltėliams talkinantį darbuotoją.

"Kai žmogus išsigandęs, juk neįsidėmi visų smulkmenų. Bet buvo vardijami adresai, nurodomos tarnautojų pavardės. Galų gale man buvo liepta prisijungti prie banko sąskaitos. Atsidariusi internetinės bankininkystės paskyrą, nieko įtartino neradau", – pasakojo klaipėdietė.

Moterį sukčiai pusantros valandos kvotė telefonu ir aiškino, kad tai labai sudėtinga sukčių sugavimo operacija.

"Aš nežinau, kodėl jiems atidaviau visus prisijungimo prie banko sąskaitos kodus. Buvo toks jausmas, lyg mane kažkas būtų užhipnotizavęs. Aš juk išsilavinęs žmogus, dirbu gimnazijoje, o pasimoviau ant tokio kvailo kabliuko", – prisipažino S.Vasičkina.

Ligoniams skirtų pinigų nelietė

Moteris prisipažino, kad jaučia apmaudą dėl šios istorijos, nes sukčiai nugvelbė bendrijos, o ne jos asmenines lėšas.

"Tokio ilgo pokalbio metu jie sužinojo, kad aš dirbu gimnazijoje. Gal jie pagalvojo, kad mokytojams po vasaros atostogų dar nėra pervesta alga. Todėl puolė klausinėti apie bendrijos sąskaitą", – svarstė S.Vasičkina.

Moteris net išgirdo, kaip nusikaltėlis neva piktinosi piktavaliais, kurie nusitaikė į uostamiestyje gerais darbais garsėjusią bendriją.

"Tiesa, jie nelietė tos sąskaitos, kur yra suaukoti pinigai Klaipėdos vaikų ligoninei paremti. Mes dovanojome ligoninei specialų aparatą. Toje sąskaitoje buvo 280 litų. Mes šiais metais jau nupirkome 5 tūkst. vertės aparatą ir padovanojome. O štai bendrijos sąskaitoje buvusius 1 145 litus jie pavogė", – aiškino bendrijos "Lada" pirmininkė.

Moteris susivokė, kad ją apgaudinėja, tik po to, kai pakalbėjo su dukra. Nors S.Vasičkina iš karto užblokavo banko sąskaitą, nusikaltėliai jau buvo spėję pervesti bendrijos pinigus į kitą sąskaitą.

"Banko pavedime buvo parašyta "už prekes". Aš manau, jog taip nutiko dėl to, kad buvau auklėta sovietmečiu. Ir man įdiegta pasitikėti teisėsaugos organais. Atvirumas man tapo priešu", – prisipažino S.Vasičkina.

Apie tai, kad buvo apgauta, žinoma klaipėdietė pasikalbėjo su kaimyne. Senyva moteris prisipažino S.Vasičkinai, kad ir ji šį sekmadienį sulaukė sukčių skambučio.

"Bet kaimynė išrėžė nusikaltėliams, kad ji iš viso neturi banko sąskaitos. Tačiau aš manau, jog sukčiai pasidomėjo mano pavarde ir puolė aiškinti, kad kažkas naudojasi bendrijos sąskaita", – kalbėjo S.Vasičkina.

Rusų bendrijos pirmininkė tikino, kad kol kas neturi žinių iš policijos, kaip sekasi tirti nusikaltimą.
"Aš tik bijau, kad bus bėdų su Mokesčių inspekcija. Kaip teks paaiškinti, kokiu būdu pradingo bendrijos pinigai? Labai nemaloni istorija", – prisipažino bendrijos "Lada" vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pixelmator

pixelmator portretas
buvau auklėta sovietmečiu. Ir man įdiegta pasitikėti teisėsaugos organais- savo organais reikia pasitiketi labiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių