Sukčius, iš neįgalios jaunos klaipėdietės apgaule išviliojęs butą, kalės 6 metus

  • Teksto dydis:

Iš neįgalios jaunos moters apgaule išviliojęs 18 tūkst. litų bei jos dviejų kambarių butą, vienas iš dviejų kaltinamųjų Klaipėdos apygardos teisme išgirdo nuosprendį – už sukčiavimą jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

Iš neįgalios jaunos moters apgaule išviliojęs 18 tūkst. litų bei jos dviejų kambarių butą, vienas iš dviejų kaltinamųjų Klaipėdos apygardos teisme išgirdo nuosprendį – už sukčiavimą jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė. Subendrinus paskirtą bausmę su ankstesnio nuosprendžio bausme, iš viso nuteistasis už grotų turės praleisti 6 metus bei sumokėti 1300 litų dydžio baudą.

Toks sprendimas priimtas, apeliacinės instancijos teismui iš dalies patenkinus Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorės Jurgitos Rumbinaitės skundą dėl šių metų gegužės 10 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo du sukčiavimu kaltinti vyrai buvo išteisinti.

Primintina, kad 27 m. Aurimas Mendžickas buvo kaltinamas tuo, jog 2010 m., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namuose, vienoje TV pažinčių svetainėje virtualiai susipažino su 31 m. klaipėdiete, pradėjo su ja surašinėti SMS, vėliau – skambino jai bei rašė laiškus, meluodamas, kad turi nekilnojamojo turto (žemės) ir žadėdamas ją vesti. Įgavęs moters pasitikėjimą, A. Mendžickas apgaule per kelis kartus išviliojo iš jos nemažą pinigų sumą bei prikalbino ją parduoti savo turimą 140 tūkst. litų vertės butą Klaipėdoje su atpirkimo teise už perpus mažesnę jo kainą.

Nuo vaikystės sunkią negalią turinti moteris, patikėjusi nuteistojo pažadais grįžus iš įkalinimo vietos kurti bendrą gyvenimą, prasiskolino greitųjų kreditų bendrovėms bei, įkalbėta A. Mendžicko, antrajam kaltinamajam 26 m. Rolandui B. perdavė dalį (24 238 Lt) už savo parduotą butą gautų pinigų.

Apeliaciniame skunde prokurorė J. Rumbinaitė prašė A. Mendžicką pripažinti kaltu pagal LR BK 182 str. 2 d. (sukčiavimas), skirti jam 4 metų laisvės atėmimo bausmę bei paskirti   subendrintą 7 metų laisvės atėmimo bausmę ir 1300 Lt baudą, o Rolandą B. nuteisti subendrinta 5 metų ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausme.

Apeliacinės instancijos teismas prokurorės skundą A. Mendžicko atžvilgiu patenkino, o Rolandą B. paliko išteisintą, nes, teismo nuomone, nesurinkta įrodymų, kad jis žinojo apie iš anksto suplanuotą susitarimą apgaule įgyti nukentėjusiosios butą.

Abu vyrai šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes už kitus nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas_klp

Tomas_klp portretas
Ar Jūs biški trenkti? Gi pardavė butą. Kaip tu jį grąžinsi? iš medžio iškritę

RK..

RK.. portretas
Butas teisėtai parduotas niekuo nekaltiems žmonėms. Pinigai atiduoti nusikaltėliui, todėl nusikaltėlis turi gražinti pinigus. Prie ko čia butas?

nieko gero

nieko gero portretas
Taigi teismas nuteisė nusikaltėlį, kad jis apgavo tą moterį. Tai butą reikia grąžinti moteriai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių