Sulaikytas miškus padeginėjęs piromanas: man tai teikia malonumą

Antradienį policija sulaikė vaikiną, kuris įtariamas sukėlęs kelis gaisrus, tarp jų – ir prieš savaitę kilusį gaisrą Neringoje, pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Į policiją pirmadienį kreipėsi ugniagesiai ir nurodė, kad Klaipėdoje, Savanorių gatvėje, apie 6 val. užfiksuoti du gaisro židiniai, tarp jų nemažas atstumas, todėl įtariama, jog tai tyčinis padegimas. Tos pačios dienos pavakarę gaisrininkai pranešė, kad Savanorių gatvėje, greta Onkologinės klinikos, užfiksuoti dar šeši gaisro židiniai įvairiuose miško plotuose, išdegę apie 50 arų. Čia taip pat įtarta tyčinė žmonių veikla.

Antradienio naktį apie 1.30 val. policijos pareigūnams pranešta, kad Klaipėdoje, Kretingos gatvėje, dega „Kino studija“. Atvykę į įvykio vietą patruliai aptiko 20-metį vaikiną ir 21 metų merginą, jie nurodė, kad jų 18-metis draugas vykdo padegimus, o jie iškvietę ugniagesius.

Patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė 18-metį Klaipėdos rajono gyventoją. Šis per apklausą prisipažino sukėlęs gaisrus, mat tai jam teikia malonumą. Vaikinas taip pat prisipažino neseniai padegęs mišką Giruliuose, jis įtariamas sukėlęs ir gaisrus Neringoje.

Miškas Nidoje degė gegužės 21 dieną. Tuomet išdegė penki arai miško paklotės. Vėliau tą pačią savaitę gauti dar keli pranešimai apie Nidoje kilusius gaisrus. Dėl Nidoje gausiai augančių itin degių kalnapušių, gaisrai čia itin pavojingi.

Psichologas Gediminas Navaitis

Piromanija – seksualinis nukrypimas. Paprastai jaunesniame amžiuje, perėjimo iš vaikystės į paauglystę amžiuje, kada seksualumas nėra pakankamai įsisąmonintas ir nesuvokta jo tenkinimo galimybė, žmogus gali jausti seksualinę įtampą ir gaisras gali būti susijęs su tokios įtampos iškrova. Tai gali būti susiję ir su masturbacija ir be kokio nors savęs skatinimo. Patyrus tokį išgyvenimą, kyla noras jį pakartoti, ugnis tampa seksualiniu dirgikliu. O po kelių pakartojimų ugnis tampa patraukliu dalyku. Tai yra retas nukrypimas, moksliškai vadinamas parafilija (lytinis sujaudinimas ar orgazmas, pasiekiamas visuomenės normoms nepriimtinu būdu). Piromanija būdingesnė vyrams. Jie paprastai nesiekia, kad kažkas žūtų jų sukeltame gaisre. Negausiuose tyrimuose teigiama, kad paprastai piromanai būna kilę iš labai griežto auklėjimo šeimų, vėliau jų seksualinis gyvenimas būna labai nevykęs. Paprastai tai yra vieniši, mažai bendraujantys, kitų apibūdinami, kaip atsiskyrėliai žmonės. Piromanų nereikėtų painioti su kitais padegėjais, kurie tai daro siekdami išgarsėti ar keršyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Magyla

Magyla portretas
Negi lietuvio darbas? Nors... kai prisimeni savivaldybės parazitų mieste naikinamus medžius... juk ten irgi dauguma lietuvių.

UPS

UPS portretas
Vargsas ligonis,kurgi ne,kazkodel nedegina savo turto,o kesinasi i svetima.Esu nebe jauniklis,bet nesuprantu kur ritasi pasaulis-visokiem iskrypimam,nusikaltimam randamas pateisinimas.Girdi,jie ligoniai,gailekites ju,nesmerkite.Vaiku nebauskite,nebarkite,atseit uzaugs ir supras kas gerai,o kas blogai.Paziurekite kas darosi,jau su darzelinukais nebeina susitvarkyt,lipa ant galvos,o jam dar ir sypsotis bei aciu sakyti turi.Ateityje sulauksim dar baisesniu dalyku.

Albinas

Albinas portretas
reikia ji pasodint i "gaidyna" ir tegul jam ten subine svilina
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių