Sulaikytas nuo bausmės atlikimo slapstęsis sukčius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos padalinių pareigūnai sulaikė nuo bausmės atlikimo pasislėpusį asmenį. Nuteistasis konvojuotas į pataisos namus.

Į uostamiesčio teisėsaugininkų akiratį 1976 metais Klaipėdoje gimęs azerbaidžanietis pateko 2009 metais – po to, kai pagal Jungtinėje Karalystėje užregistruotos bendrovės savininko skundą jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto pasisavinimo, neteisėto disponavimo kitų asmenų banko kortelėmis bei dokumentų suklastojimo.

Įrodyta, kad 2007-2009 m., būdamas bendrovės vyriausiuoju buhalteriu, jis suklastojo 17 jūreivių sutarčių dėl banko sąskaitų atidarymo, kreditinių kortelių išdavimo bei elektroninės bankininkystės ir, turėdamas galimybę disponuoti sąskaitose buvusiomis lėšomis, pasisavino daugiau nei 2 mln. eurų, į Kipre savo vardu užregistruotos bendrovės sąskaitą pervedė apie 1,5 mln. eurų. Už šiuos nusikaltimus jis buvo nuteistas 5 metų laisvės atėmimo bausme. Ieškovui iš nuteistojo priteista apie 1,8 mln. eurų.

 

 

Buhalteris su buvusia darboviete teisėsi ir civilinėse bylose. 2014 m. kovo mėn. vienoje civilinėje byloje to paties civilinio ieškovo naudai iš atsakovo buvo priteista apie 37 000 eurų.

2014 m. gegužės mėn., nakties metu, kelyje Palanga-Klaipėda į bendrovės savininko vairuotą automobilį atsitrenkė kita transporto priemonė. Iš automobilio išlipęs vyriškis buvo apšaudytas ginklu, nuo patirtų sužalojimų jis mirė vietoje. Su juo važiavęs verslo partneris buvo sužalotas. Paaiškėjo, kad nužudytasis verslininkas bylinėjosi civilinėse bylose su azerbaidžaniečiu bei buvo pareiškėju baudžiamojoje byloje, kurioje šis nuteistas už pasisavinimą.

Ikiteisminio tyrimo metu tyrėjai atliko visus įmanomus proceso veiksmus ir išnaudojo visas galimybės patikrinti tyrimo versijas bei nustatyti įtariamuosius. Vis dėlto ikiteisminis tyrimas 2016 metų pabaigoje buvo sustabdytas.

2016 m. pavasarį įtariamojo atžvilgiu buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl grasinimo nužudyti. Tyrimas pradėtas pagal ankstesnį minėtos bendrovės atstovo pareiškimą, kad po eilinio teismo posėdžio Klaipėdos apygardos teisme įvyko incidentas, kurio iniciatoriumi buvo buvęs bendrovės buhalteris.

Įtarta, kad teisininkas buvo bauginamas ir jam grasinta dėl to, kad jis nuo 2009 m. teismuose atstovavo bendroves ir jų savininkus. Daugeliu atvejų atsakovu civilinėse bylose buvo buvęs buhalteris.

Ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo.

Už sukčiavimus nuteistas asmuo buvo sulaikytas praėjus dviem mėnesiams po to, kai įsiteisėjo jo atžvilgiu priimtas apkaltinamasis nuosprendis. Nuteistasis konvojuotas į pataisos namus.

Neatmetama galimybė, kad per penkis bausmės atlikimo pataisos namuose metus gali paaiškėti ir šiuo metu sustabdyto ikiteisminio tyrimo dėl nužudymo aplinkybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marco

Marco portretas
Nedaug pagooglinus galima rasti ir veidą http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/nusikaltimai_ir_nelaimes/verslininka_isgasdino_mirtini_suviai/,print.1

Sigitas

Sigitas portretas
O kodėl šitą brudą neišvoliuoti mazut ir apkabinti plunksnomis. Tada visuomenėje būtų aišku kas per paukštis.

Pilietis

Pilietis portretas
Kodėl sukčiaus veidas nerodomas ryškiai? Turi matyti visi ,kaip atrodo sukčius .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių