Išaiškinta gauja, dideliais kiekiais platinusi narkotikus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai išaiškino grupę asmenų, kurie dideliais kiekiais platino kokainą, kanapes bei „Extazy“ tabletes.

Kompleksinį tyrimą dėl kvaišalų platinimo uostamiesčio teisėsaugininkai pradėjo dar 2016 m. žiemą, kai buvo gauta kriminalinės žvalgybos informacija dėl narkotikų ir tablečių su psichotropinėmis medžiagomis platinimo Kretingoje ir Palangoje.

Pirmąjį tyrimo etapą tyrėjai atliko, tirdami ir užkardydami neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą kurortinėse Klaipėdos apskrities vietovėse vasaros sezono metu. 2016 m. balandžio-rugpjūčio mėnesiais su įkalčiais buvo sulaikyti aštuoni 19-25 metų amžiaus asmenys.

Įtariama, kad jie platino ir neteisėtai disponavo kanapėmis bei tabletėmis su psichotropine medžiaga – MDMA. Įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Taip pat apribotos jų nuosavybės teisės į, įtariama, nusikalstamu būdu gautus pinigus.

Tyrimo metu buvo gauta duomenų, kad tiesioginių kvaišalų platintojų veiklą koordinavo ir narkotikus jiems galimai tiekė su organizuotu nusikalstamumu susiję asmenys. Ši informacija pasitvirtino po 2016 m. rudenį atliktos policijos operacijos. Su įkalčiais sulaikyti dar penki įtariamieji.

Su organizuotu nusikalstamumu siejamus asmenis sulaikė Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai. Sulaikytųjų gyvenamosiose vietose, darbovietėse bei automobiliuose aptikti dideli kvaišalų kiekiai.

Tarp sulaikytų – ir 45 metų amžiaus palangiškis, kuris 2009 metais buvo nuteistas Švedijoje už labai didelio psichotropinės medžiagos – metamfetamino kiekio kontrabandą. Uostamiesčio teisėsaugininkai sulaikytojo automobilyje aptiko apie 300 g, įtariama, narkotinės medžiagos – kokaino.

Pas Vydmantuose gyvenantį bedarbį rasta apie pusę kilogramo kanapių, o klaipėdiečių ir miesto svečių pamėgtame restorane kratos metu rastos „Extazy“ tabletės.

Dabartinėje ikiteisminio tyrimo stadijoje įtarimai dėl nusikalstamų veikų, susijusių su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta, padarymo pareikšti trylikai asmenų, aštuoni, įtariama, platino narkotikus, taip pat ir labai dideliais kiekiais. Du įtariamieji suimti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių