Šventas naivumas: klaipėdietis sukčiams atidavė 14,5 tūkst. eurų

Patikėjęs, kad paveldėjo 18,7 mln. JAV dolerių, klaipėdietis į tariamų teisininkų sąskaitą lengva ranka pervedė solidžią sumą.

Ir tik praradęs savo pinigus suvokė, kad pateko į aferistų pinkles. 

Penktadienį į Klaipėdos policiją kreipėsi 1983 m. gimęs vyras. Jis pranešė dar liepos 20 d. gavęs elektroninį laišką nuo JAV "teisininko". Šis laiške teigė, jog vyras paveldėjo net 18,7 mln. dolerių nuo neva 2013 m. mirusio giminaičio. Panašu, kad klaipėdietis patikėjo tapęs milijonieriumi.

Nukentėjusysis į nurodytą sąskaitą pervedė 14,5 tūkst. eurų. Tik vėliau jam kilo įtarimas, kad tapo internetinių aferistų auka. Pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo.

Panašaus turinio laiškų gali sulaukti bet kuris gyventojas, sukčiai dažniausiai manipuliuoja jausmais, prašo finansinės pagalbos. Fiksuojama atvejų, kai žmonės įtikinami siųsti pinigus tam tikram asmeniui ar sumokėti administracinį mokestį organizacijai.

Pirmuoju atveju pervestos lėšos esą padės sunkioje situacijoje atsidūrusiam žmogui, o antruoju – už padarytas investicijas po kurio laiko grįš didelė pinigų suma. Tačiau aferistai savo pažadų padėti praturtėti netesi.

Nors žmonės nuolat įspėjami būti budriais ir netikėti apgaulingais pranešimais, tokių apgavysčių skaičius Lietuvoje auga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Aš irgi kelis kartus gavau panašų palikimą. Neatsiliepiau ,nes tam neturiu laiko,tai ir galvoju , prapuolė mano milijonai.Bet žiūriu atsiranda kam jie reikalingi. Paskui praturtėję gali paskambinti plikais kiaušiniais , ir paprašyti kompensacijų už šildymą ir vaikų darželį. Reikėtų palikimą parašyti po 100 lazdų , subinę uždengus šlapia marška.

Ricardas Caras

Ricardas Caras portretas
Gerbiu tokius Ostapus Benderius kol Lietuvoje yra DURNIU tol bus ir O BENDERIU

Ramus

Ramus portretas
As buvau 50 melejonu paveldejes, bet jie dar eina pavedimu. Laukiu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių