Svetimu vardu automobilį registravęs vyras sulauks Klaipėdos teismo sprendimo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teismui perduota byla, kurioje vyras kaltinamas registravęs automobilį svetimu vardu.

Nusikaltimas išaiškėjo, kai už Kelių eismo taisyklių pažeidimą nubaustas žmogus nurodė niekada neturėjęs ir nevairavęs automobilio, kuriuo padarytas pažeidimas, penktadienį pranešė prokuratūra.

Išsiaiškinta, kad 22-ejų Klaipėdos rajono gyventojas T. B. Priekulėje įsigydamas automobilį sutartyje įrašė ne savo vardą, pavardę, asmens kodą ir pasirašė sutartį panaudodamas kito asmens duomenis. Tad automobilis buvo įregistruotas kito asmens vardu.

Nukentėjusysis pareigūnams paaiškino, jog prieš kurį laiką buvo pametęs piniginę su asmens tapatybės kortele. Dar anksčiau buvo praradęs vairuotojo pažymėjimą. Tiesa, piniginę su asmens dokumentu jis atgavo.

Susisiekus su automobilio pardavėju, šis kaltinamąjį apibūdino ir teigė, kad duomenis pirkimo-pardavimo sutartyje jis pildė žiūrėdamas į dokumentą.

Tikrasis kelių eismo taisyklių pažeidėjas buvo nustatytas, tačiau pareigūnams teko paskelbti jo paiešką, nes vyro rasti nepavyko. Paieškos metu išsiaiškinta, kad įtariamasis dirba ir gyvena Olandijoje. Kaltinamajam savanoriškai grįžus į Lietuvą, jam buvo pareikštas įtarimas dėl netikro dokumento suklastojimo ir jo panaudojimo.

Kaip ikiteisminio tyrimo metu aiškino pats kaltinamasis, svetimais asmens duomenimis jis pasinaudojo, nes pats vairuotojo pažymėjimo neturėjo, o dirbo darbovietėje, kurioje vairuoti automobilį reikėjo.

Byla Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmus pasiekė birželio 20 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių