Tarnybos kaupia jėgas

Uostamiesčio tarnybos telkia pajėgas Naujųjų sutiktuvėms. Kol dauguma gyventojų linksminsis, policijos pareigūnai užtikrins saugumą, greitosios pagalbos medikai rūpinsis sunegalavusiais ar susižalojusiais žmonėmis, o tvarkytojai kuops paliktas šiukšles.

Dėmesys – miesto centrui

Pasitinkant Naujuosius, dirbs gausesnės policijos, greitosios pagalbos medikų pajėgos.

Didžiausias dėmesys bus skiriamas miesto centrui, Teatro ir Atgimimo aikštėms, kur stovi eglutės. Numatoma, kad šiose vietose pasitikti Naujųjų ateis daugiausia miestiečių.

Miesto centre, Teatro ir Atgimimo aikštėse šventinį vakarą dirbs 10 policijos pareigūnų. Viešąją tvarką jiems padės užtikrinti ir šeši policijos rėmėjai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga informavo, kad žadama stebėti, kaip naudojamos pirotechnikos priemonės, ar petardų nešaudo neblaivūs asmenys, vaikai.

Atkreiptas dėmesys, kad Teatro aikštėje apskritai draudžiama naudoti pirotechniką.

"Norinčiuosius iššauti fejerverkus nukreipsime į atokesnes vietas", – tvirtino viršininkas.

Anot A.Leliugos, daugiausia problemų per Naujųjų sutiktuves kyla dėl besaikio alkoholio vartojimo. Užfiksuojama viešosios tvarkos pažeidimų, pasitaiko ir muštynių.

Siaučia grįžę emigrantai

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties medikai per Naujųjų sutiktuves taip pat didina pajėgas. Žadama, kad dirbs viena medikų brigada ir dispečerinės postu daugiau nei įprastai.

Taip darbas buvo organizuojamas ir per Kalėdas, kurias greitosios pagalbos medikai apibūdino kaip gana ramias.

"Tokių pajėgų švenčių metu užtenka. Organizuodami darbą, atsižvelgiame į ankstesnių metų patirtį", – pasakojo Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Per Naujųjų sutiktuves gerokai padaugėja iškvietimų į viešąsias erdves. Ypač – vėlesniu metu.

"Žmonės švenčia kavinėse, baruose. Labai dažnai susiduriame su iš kitų šalių atvykusiais lietuvaičiais. Jie grįžta švęsti ir švenčia. Dauguma padaugina alkoholio, būna, kad į darbą paleidžiami ir kumščiai. Tad pagrindinės problemos yra apsinuodijimas alkoholiu ir įvairūs sužalojimai", – tvirtino pavaduotoja.

Pasitaiko atvejų, kai per šventes miestiečiai į greitosios pagalbos medikus kreipiasi dėl nedidelio karščiavimo. Anot N.Dambrauskienės, pacientai nesupranta, kad tokiais atvejais skubi pagalba nėra reikalinga.

"Tada mes negalime padėti. Teikiame tik skubią pagalbą. Tokiais atvejais gydymą turi paskirti šeimos gydytojas. Žmonės turėtų pasižiūrėti, kaip jų pirminės sveikatos priežiūros centras dirba švenčių metu, kur reikėtų kreiptis", – priminė pavaduotoja.

Miesto tvarkyti neskubės

Per Naujųjų sutiktuves darbymetis laukia ir miesto viešųjų erdvių valytojų. Jie kuops miestiečių paliktas šiukšles. Paprastai daugiausia randama fejerverkų liekanų, butelių, maisto pakuočių.

Labiausiai užterštos vietos – miesto centras, Teatro aikštė. Pastarąją iškuopti būna sudėtingiausia dėl akmeninio grindinio. Ypač jei sudaužomi stikliniai buteliai.

"Fejerverkų liekanų randame visame senamiestyje. Nors kai dabar kimba stintos, veikiausiai labiausiai bus užterštas Kruizinių laivų terminalas. Niekas nesivargina nunešti šiukšlių iki dėžių", – pasakojo įmonės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas.

Pasak vadovo, pirmąją Naujųjų metų dieną bus tvarkomas tik miesto centras. Rinkti šiukšlių neskubama iš karto po vidurnakčio. Palaukiama, kol žmonės išsiskirstys.

Paprastai iki 7 val., kai pradeda kursuoti viešasis transportas, viskas būna sutvarkyta. Centrinėje miesto dalyje nelieka pėdsakų apie buvusią šventę.

"Kiemus tvarkysime po švenčių. Sausio 1-ąją gavome nurodymą kuopti tik miesto centrą", – tvirtino vadovas.

G.Valašino teigimu, nieko tokio, jei švenčiantieji ir paliks šiukšlių gatvėje, nenuneš iki dėžės.

"Viskas suprantama. Žmonės švenčia. Atliekoms surinkti mes ir esame. Svarbiausia, kad nedaužytų butelių", – teigė direktorius.

Autobusai važiuos trumpiau

Klaipėdiečiai turėtų atkreipti dėmesį, kad paskutinę šių metų ir pirmąją Naujųjų dieną miesto autobusai kursuos specialiu tvarkaraščiu.

Sekmadienį dauguma autobusų darbą baigs iki 21 val. – pora valandų anksčiau. Pirmąją metų dieną jie į gatvės išriedės taip pat kitaip nei įprastai – 8 val. ir vėliau.

Tačiau bus ir išimčių. Autobusų darbo pradžia priklausys nuo maršruto, tad keleiviai turėtų prieš kelionę pasitikslinti.

Pabrėžiama, kad tokia tvarka galioja jau ne vienus metus. Miestiečiai prie jos jau priprato ir esminių pokyčių nenorima.

22 maršrutas, kuris tęsiasi nuo prekybos ir pramogų centro "Akropolis" iki Laisvosios ekonominės zonos, paskutinę šių metų ir pirmąją Naujųjų nebus organizuojamas.

40 numeriu pažymėti autobusai, kurie iš "Smiltelės" stotelės vyksta į Dituvą, važiuos rečiau nei įprasta sekmadieniais.

Neretai miestiečiams kyla klausimas, kodėl neorganizuojamas naktinis autobuso maršrutas. Tokia galimybė anksčiau buvo svarstoma, tačiau tvirtinama, kad tai nepasiteisintų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ita

Ita portretas
Gaila kad autobusai nekursuos nors iki 22 val vaziuotu ,na o del valymo miestas valomas prastai ,mokame nemazai ir dar teatro aiksteje puiku eina prakarteles paziureti ,o muzikos nera ,kazkokia mirtina tyla ,taigi sventes ,ir dar Turgaus gatves gyv. Gal galejot nors langus papuosti ,kokiu girlijandu ar ko nors ,jums gaila juk gyvenate miegamuju rajone .....

Anonimas

Anonimas portretas
Grįžo normalūs ir grįžo buduliai, PASTARIEJI Su BMW MERCEDES :) Budulis prie konvejerio stovėjo, jam reikia išsitaškyti, jie nemąsto, taip kad gėdinimas nepadės, reikia džiaugtis, kad jie vėl išvažiuos.

Edo

Edo portretas
Emigrantam,sugrįže į namus nesiauskite,neduokite galimybių jūs apkalbėti ir žeminti save.Naujuosiu s sutikite artimųjų tarpe,tai geriausias ir patikimiausias variantas išlikti sveikiems, nesužalotiem ir neprarasti sunkiai uždirbtų pinigų.Juk galima sutikti Naujuosius nenusigėrus ir nepraradus proto.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių