Klaipėdietis vogė ir Tauragėje

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį klaipėdiečiui, kuris pavogė darbo įrankius iš Tauragėje esančios parduotuvės. Teismas 46 metų vyrui skyrė 50 parų arešto.

Bylos duomenimis, šių metų gegužę apie 16 val. vyras iš savitarnos salės parduotuvėje paėmė bei po savo rūbais paslėpė akumuliatorinį suktuvą-gręžtuvą ir akumuliatorinį gręžtuvą. Už šiuos daiktus jis nesumokėjo.

Teisme klaipėdietis savo kaltę pripažino iš dalies. Jis teigė įrankius pagrobęs ir parsinešęs namo, o po kelių dienų sužinojęs,kad yra ieškomas, tad norėjo pasisavintus daiktus grąžinti. Kadangi pats bijojo atiduoti prekes, paprašė draugo, kad šis įrankius grąžintų į parduotuvę.

Su draugu nuvykęs prie parduotuvės vyras pasakojo palaukęs, kol krepšys su įrankiais bus įneštas. Pasak jo, prekės buvo grąžintos, tačiau parduotuvės darbuotojai policijai pamelavo ir nurodė, kad įrankių niekas negrąžino.

Kaltinamojo pasakojimas teismo neįtikino. Vyro versiją paneigė ir parduotuvės darbuotojai. paslaptingas draugas, vardu Albinas, kuris tariamai grąžino įrankius parduotuvei, paliudyti ir išgelbėti bičiulio neatėjo.

Skiriant bausmę atsižvelgta, kad kaltininkas yra teistas už vagystes Lietuvoje ir užsienyje, daug kartų baustas už smulkų svetimo turto pagrobimą, nedirba, o vagystės yra jo pragyvenimo šaltinis. Už ankstesnius nusikaltimus paskirtos švelnesnės bausmės tikslo nepasiekė, tai neatgrasė vagies nuo naujų nusikaltimų, todėl nuteistajam skirta arešto bausmė.

Jis taip pat turės atlyginti parduotuvei padarytą 794 eurų turtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių